Jura Kursieša filma "Cildenie" izvēlēta Ziemeļeiropas nozīmīgākā kinofestivāla galvenajai programmaiIzklaide
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Jura Kursieša filma "Cildenie" izvēlēta Ziemeļeiropas nozīmīgākā kinofestivāla galvenajai programmai

Festivāla svarīgākais notikums

Ziemeļeiropas lielākais Starptautiskais Tallinas kinofestivāls “Melnās naktis” (“Black Nights/PÖFF”) šodien, 18. oktobrī, ir izsludinājis savu pilno programmu. Šogad festivāla konkursa galvenajā programmā ir iekļauta arī Jura Kursieša jaunā spēlfilma “Cildenie”, kas noteikti ir viens no gaidītākajiem notikumiem šī gada kinomīļiem.

Pasaules un Latvijas pirmizrāde

Filma “Cildenie” piedzīvos savu pasaules pirmizrādi festivālā 14. novembrī, kas būs nozīmīgs mirklis ne tikai filmēšanas grupai, bet arī visai Latvijas kino industrijai. Turklāt, 15. novembrī kinoteātrī “Forum Cinemas” norisināsies filmas Latvijas pirmizrāde, sniedzot iespēju skatītājiem pirmo reizi baudīt šo vērienīgo darbu uz lielā ekrāna.

Jura Kursieša radošā darbība

Jura Kursieša vārds ir iezīmējies Latvijas kino ainā ar vairākiem nozīmīgiem darbiem, un šī jaunā filma sola turpināt viņa radošās tradīcijas. “Cildenie” ir gaidīts darbs, kas attēlo unikālas cilvēku attiecības un emocijas, piedāvājot skatītājiem dziļi personisku pieredzi.

Festivāla nozīme

Tallinas kinofestivāls ir slavens ar savu augsto kvalitāti un nozīmīgajām filmām, kas tiek rādītas tā programmā. “Cildenie” iekļaušana šajā festivālā ne tikai stiprina Latvijas kino pozīcijas starptautiskajā arēnā, bet arī dod iespēju skatītājiem iepazīt jauno, talantīgo kinomākslinieku vīziju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas