FOTO, VIDEO. "DZIESMA DEJO. DEJA SKAN" atgriežas ar jaunu notikumu – dejas eposs "Düna"Kultūra
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 13:02
  • LA
  • 8

FOTO, VIDEO. "DZIESMA DEJO. DEJA SKAN" atgriežas ar jaunu notikumu – dejas eposs "Düna"

Video skaties šeit
Vairāk foto skaties šeit

Dziesma Dejo. Deja Skan atgriežas ar dejas eposu "Düna"

Pēc aizraujošajiem pērnā gada notikumiem, dejas projekts "Dziesma Dejo. Deja Skan" atgriežas ar vēl vienu grandiozu notikumu – dejas eposu "Düna". Šis pasākums notiks 2025. gada 8. un 9. augustā Mežaparka Lielajā estrādē, piedāvājot apmeklētājiem unikālu un emocionāli bagātu pieredzi, kas savienos dejas, dziesmas un Latvijas folkloru.

Pieteikšanās dalībniekiem

Lai organizētu šādu grandiozu pasākumu, izraudzīts atklāts dalībnieku pieteikšanās process. Organizatori aicina pievienoties ne tikai profesionālos kolektīvus, bet arī amatieru korus, deju kolektīvus un folkloras kopas. Šoreiz tiks ņemta vērā visas tautas dejas tradīcijas, lai akcentētu amatiermākslas saknes un nodrošinātu dejas eposa autentiskumu.

"Düna" – nosaukums ar nozīmi

Pasākuma nosaukums "Düna" norāda uz vienu no senākajiem Daugavas nosaukumiem, kas ir cieši saistīts ar latviešu kultūru un tradīcijām. Šis vārds ne tikai simbolizē Daugavu, bet arī kalpo par iedvesmas avotu repertuāra izvēlei, kas būs saistīts ar Latvijas dabas skaistumu un folkloru.

Radošā komanda un īpaši uzdevumi

Esošajai virsvadītāju komandai pievienojas pazīstamā māksliniece Lilija Lipora, kas nesīs savu pieredzi un radošumu šajā projektā. Lilijai un viņas vīram Edgaram Liporam ir piešķirts īpašs uzdevums – vadīt rituālus, kas radīs papildu emocionālu dziļumu šajā notikumā. Dejas eposa mākslinieciskie vadītāji – Agris Daņiļevičs un Mārtiņš Klišāns – apņemas nodrošināt kvalitatīvu izpildījumu, bet muzikālās daļas vadītājs Uģis Prauliņš ir atbildīgs par muzikālo pavadījumu, kas noformēs pasākumu.

Secinājums

"Dejas epos "Düna" ir iespēja Latvijas sabiedrībai pievienoties dejas svētkos, dalīties kultūras mantojumā un izrādīt savu radošumu. Nešaubīgi, šis pasākums solās būt īpašs, piepildīts ar emocijām un skanīgām melodijām, kas atgādinās par Latvijas bagātīgo kultūras mantojumu un mūsu senajām tradīcijām. Dalība šajā projektā ir iespēja ikvienam izpaust sevi un kļūt par daļu no šī unikālā notikuma.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas