"Labi, ja savu kotleti atdod draugam, bet lielākoties visu apēd spainis!" Direktors parāda patieso ainu skolas ēdnīcāsLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 08:23
  • LA
  • 9

"Labi, ja savu kotleti atdod draugam, bet lielākoties visu apēd spainis!" Direktors parāda patieso ainu skolas ēdnīcās

Direktora pārdomas par skolas ēdināšanu

Valles pamatskolas direktors Jānis Viegliņš sociālajā tīklā Facebook dalījies ar savām pārdomām par skolas ēdnīcu ēdināšanas kvalitāti. Viņš norāda, ka bieži saņem padomus par to, kā uzlabot ēdienus, un min, ka daži no tiem ir garšīgi, bet citi neapmierina skolēnus. Šodien direktors izvēlējās dalīties ar savu pieredzi saistībā ar skolas pusdienu izvēli.

Pusdienu izvēle – kas paliek atlikumā?

Jānis Viegliņš dalījās ar konkrētu piemēru - šodien skolēni baudījuši makaroni ar balto mērcīti un kotletēm. Tomēr viņš vērš uzmanību uz to, ka bieži vien, kā arī šoreiz, skolēni nemaz neizēd visu ēdienu. “Labi, ja savu kotleti atdod draugam, bet lielākoties visu apēd spainis!” raksta direktors, norādot uz nejaušo pārtikas izniekošanu, kas notiek skolas ēdnīcās.

Izsistam ieteikumi un atbildības jautājumi

Runājot par šiem jautājumiem, direktors uzsvēra, ka ir svarīgi katram ieinteresētajam izteikt savus ieteikumus, bet vienlaikus atgādināja, ka atbildība par pārtikas kvalitāti un bērnu apmierinātību gulstas gan uz skolas, gan uz vecāku pleciem. “Ja viena daļa apēd, bet otra nē, tad ir jāsāk domāt par risinājumiem, kā pagatavot ēdienus, kas patīk visiem,” piebilda Viegliņš.

Aicinājums uz diskusiju

Direktors aicina vecākus, skolēnus un citus interesentus dalīties ar savām domām un ieteikumiem par skolas pusdienām. “Kopā mēs varētu strādāt pie tā, lai padarītu ēdināšanu ne tikai garšīgu, bet arī izglītojošu,” noslēdza savu ierakstu Jānis Viegliņš, aicinot visus aktīvi iesaistīties diskusijā un meklēt labākos risinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas