Baiba Braže Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi uzņēmēju un komiķiSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 09:41
  • VS
  • 10

Baiba Braže Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi uzņēmēju un komiķi

Baiba Braže paziņo par nevēlamo personu saraksta papildināšanu

Ārlietu ministre Baiba Braže (Jaunā Vienotība) ir informējusi par jauniem papildinājumiem Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Šoreiz šajā sarakstā iekļauti divi Krievijas pilsoņi - uzņēmējs Artemijs Ļebedevs un komiķis Valerijs Ponomarenko.

Noteiktais aizliegums

Ministre norādījusi, ka abiem vīriešiem noteikts aizliegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. Šis lēmums pieņemts, balstoties uz Imigrācijas likuma 61.panta 2. daļu, kas nosaka, ka valsts var aizliegt ieceļot personām, kuru darbības ir kaitīgas valsts interešu nodrošināšanai.

Komiķis Valerijs Ponomarenko

Valerijs Ponomarenko ilgus gadus darbojas izklaides jomā Krievijā, uzstājoties dažādos televīzijas raidījumos. Lai gan šobrīd viņš turpina sniegt koncertus Krievijā, viņam bija ieplānoti divi koncerti arī Latvijā - Rēzeknē un Daugavpilī - novembrī.

Uzņēmējs Artemijs Ļebedevs

Artemijs Ļebedevs ir pazīstams kā skandalozs dizainers, uzņēmējs un bloķējošā personība sociālajos medijos. Kopš kara sākuma viņš aktīvi pauž atbalstu Krievijas varai, sniedzot virkni interviju, kurās kritizē Rietumvalstis. 2022.gadā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iekļāva Ļebedevu sankciju sarakstā kopā ar citiem Krievijas darboņiem.

Reakcija uz Ļebedeva aktivitātēm

Kā norādīts, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, Ļebedevs turpināja ceļot pa pasauli, izplatot savas idejas sociālajos medijos. 2024.gadā viņa “Youtube” kanāls, kura sekotāju skaits bija ievērojams, tika bloķēts, kas liecina par viņa kontroversiālajām aktivitātēm un viedokļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas