Policija aicina liepājniekus būt modriem – pilsētā uzdarbojas zagļi, kas mēģina ielausties dzīvokļosDegpunktā
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 13:07
  • TV3
  • 11

Policija aicina liepājniekus būt modriem – pilsētā uzdarbojas zagļi, kas mēģina ielausties dzīvokļos

Policija brīdina liepājniekus par pieaugošo zādzību risku

Liepājā Valsts policijas amatpersonas izsaka satraucošu brīdinājumu par pieaugošo zādzību skaitu, kas vērstas pret dzīvokļiem. Iedzīvotāji tiek aicināti būt modriem un uzmanīgiem attiecībā uz savu īpašumu drošību, jo nesen ir pieaugusi zagļu aktivitāte pilsētā.

Aicinājums pārskatīt vērtīgo mantu glabāšanu

Policija uzsver, cik svarīgi ir pārskatīt, kur un kā tiek glabāta skaidra nauda un juvelierizstrādājumi. Iedzīvotājiem ieteicams veikt inventarizāciju, lai pārliecinātos, ka šie priekšmeti ir drošībā un nav viegli pieejami zagļiem. Vērīgu attieksmi noteikti jāievēro, lai samazinātu zādzību iespējamību.

Aizdomīgas personas – cilvēki, kam jābūt uzmanīgiem

Policija aicina liepājniekus pievērst uzmanību aizdomīgām personām, kas var atrasties tuvumā viņu dzīvesvietām. Ja kāds novēro neparastas uzvedības pazīmes vai cilvēkus, kuri bieži pārvietojas apkārtnē, ir svarīgi ziņot par to policijai. Savlaicīga informēšana var palīdzēt novērst zādzības un saglabāt drošību kopienā.

Drošības pasākumi, ko ieviest mājās

Lai uzlabotu mājokļu drošību, policija iesaka iedzīvotājiem uzstādīt drošības sistēmas, piemēram, durvju slēdzenes ar augstākām aizsardzības pakāpēm vai videonovērošanas kameras. Arī vienkārši pasākumi, piemēram, aizverot logus, kad mājās neesat, un informējot kaimiņus par savām prombūtnēm, var ievērojami samazināt risku kļūt par zādzības upuriem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas