Ar Tradicionālās kultūras izcilības balvu tautas lietišķās mākslas jomā godināta Ina Valtere
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 16:41
  • LSM
  • 2

Ar Tradicionālās kultūras izcilības balvu tautas lietišķās mākslas jomā godināta Ina Valtere

Tradicionālās kultūras izcilības balvas pasniegšana

Piektdien, 18. oktobrī, Rīgā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzeja krājumā telpās, tika svinīgi pasniegta Tradicionālās kultūras izcilības balva. Šī gada balvas mērķis bija godināt izcilus sasniegumus tautas lietišķās mākslas jomā, kas bagātina Latvijas kultūras mantojumu.

Ina Valtere — izcilības balvas saņēmēja

Balva tika piešķirta Inu Valteri — Talsu novada, Stendes tautas nama un Sabiles kultūras nama lietišķās mākslas pulciņu vadītājai un amata meistarei. Šis atzinums apliecina Inas ieguldījumu un centību, vadot un attīstot tautas lietišķās mākslas tradīcijas, kā arī rosinot jauniešu interesi par šīm vērtībām.

Latvijas Nacionālā kultūras centra apliecinājums

Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji uzsvēra, ka šī balva ir nozīmīgs solis kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā. Tautas lietišķā māksla ir svarīga Latvijas identitātes sastāvdaļa, un Ina Valtere, savā nozarē strādājot ar nesavtīgu entuziasmu, ir piemērs citiem kultūras darbiniekiem.

Jautājums par nākotni

Tā kā tradicionālā kultūra kļūst arvien nozīmīgāka modernajā sabiedrībā, šāda veida balvas ir svarīgas, lai veicinātu jaunas paaudzes interesi un apzināšanos par mūsu kultūras mantojumu. Ar Inas Valteres piemēru un viņas darbību varam cerēt uz vēl aktīvāku iesaisti un radošumu tautas lietišķo mākslu jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas