BRICS līderu samitsZiņas
Foto un virsraksts: Diena

BRICS līderu samits

BRICS līderu samits: Kas mūs sagaida Kazaņā

Nākamajā otrdienā, 22. oktobrī, Krievijas pilsētā Kazaņā sāksies trīs dienas ilgs BRICS līderu samits. Šī ir viena no pašas nozīmīgākajām nerietumu valstu apvienībām, kurā piedalās valstis, kas veido nozīmīgu daļu no pasaules ekonomikas un politikas.

Globālie dienvidi un BRICS nozīmīgums

Globālajos dienvidos ir izveidojies viedoklis, ka šis samits var kļūt par šā gada pašu nozīmīgāko un ilgtermiņā ietekmīgāko notikumu starptautiskajā politikā. BRICS valstis (Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika) ir apliecinājušas vēlmi stiprināt savu sadarbību un spēku globālajā arēnā, kas var radīt jaunas dinamiskas attiecības starp valstīm.

GAIDĀMS SAMITUS TEMATS UN DŽEŪNIEM INICATĪVAS

Samita laikā tiek prognozēts, ka tiks apspriestas dažādas svarīgas globālās problēmas, tostarp tirdzniecība, klimata izmaiņas un starptautiskā drošība. Līderi varēs apspriest jaunas iniciatīvas, kas veicinātu BRICS valstīs ekonomisko izaugsmi un sadarbību, kas varētu mainīt globālo kārtību.

Kazakstā līdz sabiedrībai

Kazaņa kā samita norises vieta tiks aplūkota ar interesi ne tikai pēc tās kultūras un vēstures, bet arī kā simbols šai organizācijai. Kazaņas infrastruktūras un viesmīlība var veidot pozitīvu attēlu par BRICS apvienību pasaules mērogā. Šis pasākums arī sniegs platformu papildus sarunām un sadaļu kursiem, kas var ietekmēt nākotnes politisko karti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas