Daugavpilī aktīvi rit liftu nomaiņa – 90% daudzdzīvokļu namu jau ir jauni lifti
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 05:56
  • LSM
  • 3

Daugavpilī aktīvi rit liftu nomaiņa – 90% daudzdzīvokļu namu jau ir jauni lifti

Daugavpils liftu nomaiņas projekts

Daugavpils aktīvi turpina liftu nomaiņu, un jau līdz šim brīdim ir nomainīti gandrīz 90% visos daudzdzīvokļu namos esošo veco liftu. Pilsēta, kas līdzīgi Rīgai, sastopas ar izaicinājumiem, kas saistīti ar pagājušā gadsimta 70.–80. gados ražoto liftu turpmāku ekspluatāciju, ir uzsākusi šo būtisko pasākumu, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un drošību.

Tehniskā stāvokļa problēmas

Daudzdzīvokļu namos esošie vecie lifti, kas ražoti Krievijā un Baltkrievijā, vairs neatbilst mūsdienu prasībām. To tehniskais stāvoklis ir kritisks, un remonta iespējas ir ierobežotas, ņemot vērā sankcijas, kas skar rezerves daļas importu no šīm valstīm. Tādēļ liftu nomaiņa ir kļuvusi par prioritāti, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību un komfortu.

Salīdzinājums ar Rīgu

Kamēr Daugavpils ir apņēmusies aktīvi aizvietot novecojušos liftus, Rīgā liftu nomaiņai netiek pievērsta tik liela uzmanība. Rīgā daudzdzīvokļu namu īpašnieki un pārvaldnieki turpina vilcināties ar lēmumu pieņemšanu, neskatoties uz to, ka liftu avārijas un tehniskās problēmas ir bieži sastopamas.

Nākotnes perspektīvas

Daugavpils liftu nomaiņas projekts ļauj cerēt uz labāku nākotni pilsētas iedzīvotājiem. Jaunu liftu uzstādīšana ne tikai uzlabo ēku infrastruktūru, bet arī palielina iedzīvotāju drošības sajūtu. Pilsētas vadība plāno turpināt šos centienus un nodrošināt, ka visi daudzdzīvokļu nami tuvākajā nākotnē tiks aprīkoti ar mūsdienīgiem un drošiem liftiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas