Rīgas vēlēšanu komisija bažīga, ka varētu nepaspēt nodrukāt un nogādāt biļetenus balsošanas iecirkņosPolitika
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 07:35
  • TV3
  • 3

Rīgas vēlēšanu komisija bažīga, ka varētu nepaspēt nodrukāt un nogādāt biļetenus balsošanas iecirkņos

Rīgas vēlēšanu komisijas brīdinājums

Rīgas pašvaldības vēlēšanu komisija ir izteikusi nopietnas bažas par iespēju, ka varētu nepaspēt laicīgi sagatavot un nogādāt vēlēšanu biļetenus pirms nākamgad plānotajām pašvaldības vēlēšanām. Komisija šīs bažas ir paudusi vēstulē, adresētā Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

Raizēm par drukas un loģistikas procesu

Vēstulē norādīts, ka pastāv risks atlikt biļešu drukāšanu un to savākšanu, kas varētu radīt problēmas vēlēšanu organizēšanā. Komisija uzsver, ka laika grafiks ir ļoti saspringts, un katrs aizkavējums var ietekmēt vēlēšanu norisi un to legimitāti.

Komisijas ieteikumi un risinājumi

Lai novērstu iespējamās problēmas, Rīgas vēlēšanu komisija ieteikusi, ka ir nepieciešams izstrādāt detalizētu plānu, kas garantētu savlaicīgu biļešu sagatavošanu un piegādi. Tāpat komisija aicina Saeimu veikt nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, kas varētu atvieglot šī procesa norisi.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrība jau izrādījusi interesi par šo jautājumu, un politiskās partijas ir aicinājušas uz steidzamu situācijas risināšanu. Vēlēšanu komisija cer, ka valdība pievērsīs uzmanību šim jautājumam un darīs visu iespējamo, lai nodrošinātu kārtīgas un godīgas vēlēšanas.

Kopsavilkums

Rīgas pašvaldības vēlēšanu komisijas bažas par biļešu sagatavošanas termiņiem turpina radīt jautājumus par gaidāmo vēlēšanu organizēšanu. Visi iesaistītie aicināti aktīvi piedalīties situācijas uzlabošanā, lai nodrošinātu, ka nākamās vēlēšanas norit veiksmīgi un bez traucējumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas