Paplašināts jaundzimušo skrīnings vēl 15 reto slimību agrīnai atklāšanaiPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Paplašināts jaundzimušo skrīnings vēl 15 reto slimību agrīnai atklāšanai

Jauni sasniegumi veselības aprūpē

No 2024. gada 1. oktobra Latvijas Bērnu slimnīca ievieš būtiskas izmaiņas jaundzimušo skrīninga programmā, paplašinot to ar 15 papildus retām slimībām. Šis solis ir paredzēts, lai uzlabotu agrīno diagnozi un veselības prognozes jaunākajiem pacientiem, sniedzot viņiem labākas iespējas turpināt veselīgu dzīvi.

Paplašināšanas nozīme

Paplašinātā skrīninga programma dos iespēju kvalificēt medicīniskās aprūpes speciālistus agrāk identificēt un ārstēt retas slimības, kas līdz šim netika iekļautas regulārajā skrīnīgā. Šādas slimības var negatīvi ietekmēt bērnu attīstību un vetību, ja tās netiek atklātas savlaicīgi. Pateicoties modernajai tehnoloģijai un jaunākajām zinātniskajām atziņām, tagad ir iespējams nodrošināt labāku diagnostiku.

Atbildīga pieeja bērnu veselībai

Skrīninga paplašināšanas mērķis ir ne tikai uzlabot bērnu veselību, bet arī sniegt mūsdienīgu un pieejamu medicīnisko aprūpi ģimenēm visā Latvijā. Eksperti uzsver, ka agrīna diagnostika ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas var ievērojami ietekmēt slimību ārstēšanas panākumus un bērnu attīstību.

Aicinājums sabiedrībai

Bērnu slimnīca aicina vecākus būt modriem un izmantojumam šo papildināto skrīninga iespēju. Slimību agrīna atklāšana var izglābt dzīvības un dot bērniem iespēju dzīvot bez nopietnām veselības problēmām. Iedrošinām vecākus ziņot par visām veselības izmaiņām un konsultēties ar speciālistiem, lai nodrošinātu saviem bērniem vislabāko aprūpi. Paplašinātā skrīninga programma ir solis uz priekšu Latvijas veselības aprūpē, un tās ietekme noteikti tiks jūtama nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas