VDD atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus neceļot uz Krieviju un BaltkrievijuLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

VDD atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus neceļot uz Krieviju un Baltkrieviju

Valsts drošības dienesta brīdinājums

Valsts drošības dienests (VDD) atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus būt piesardzīgiem un atturēties no ceļojumiem uz Krieviju un Baltkrieviju. Šis aicinājums īpaši ir aktuāls gaidāmajās skolēnu rudens brīvdienās, kad daudzi varētu plānot izbraucienus uz šīm valstīm.

Riski ceļojot uz kaimiņvalstīm

VDD norāda, ka ceļošana uz Krieviju un Baltkrieviju saistīta ar augstiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem. Iedzīvotājiem būtu jāapzinās, ka šajās valstīs var pastāvēt draudi ne tikai viņu drošībai, bet arī nacionālajai drošībai kopumā. Ir svarīgi, lai ceļotāji būtu informēti par iespējamiem riskiem un sekām, kas var rasties, uzturoties šajās teritorijās.

Ceļojumu plānošana un drošība

Tiem, kuri plāno ceļot, VDD iesaka rūpīgi izvērtēt savus plānus un apsvērt alternatīvas ceļojumu galamērķiem. Svarīgi ir arī informēt ģimenes locekļus un draugus par ceļojuma plāniem un izvērtēt potenciālos riskus. Valsts drošības dienests uzsver, ka ir būtiski saglabāt modrību un sekot līdzi jaunumiem no drošības iestādēm.

Secinājumi un aicinājums

Šāds brīdinājums no VDD ir skaidrs signāls, ka drošība ir primārā prioritāte. Latvijas iedzīvotājiem ir ieteicams pievērst uzmanību Valsts drošības dienesta ieteikumiem un apdomīgi plānot savus ceļojumus. Neaizmirstiet, ka ceļojums ir ne tikai iespēja piedzīvot jaunas kultūras, bet arī atbildība par savu un citu drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas