Alianse: Budžetā ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai un ārstēšanai ir vairāk nekā niecīga
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:48
  • LSM
  • 3

Alianse: Budžetā ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai un ārstēšanai ir vairāk nekā niecīga

Reto slimību budžets - nepietiekams atbalsts

Nākamā gada valsts budžetā ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai un ārstēšanai ir vairāk nekā niecīga. Šādu skarbu vērtējumu izteica Latvijas Reto slimību alianses valdes priekšsēdētājs Juris Beikmanis, norādot, ka šis jautājums prasa nopietnāku pieeju un investīcijas, lai nodrošinātu savlaicīgu un efektīvu ārstēšanu.

Reto slimību ietekme uz sabiedrību

Reto slimību ietekme uz cilvēku veselību un dzīves kvalitāti ir ievērojama, un to pacienti bieži saskaras ar grūtībām ne tikai slimību diagnostikā, bet arī ārstēšanas pieejamībā. Beikmanis uzsvēra, ka valsts ieguldījumiem šajā jomā jābūt proporcionāliem slimību radītajiem izaicinājumiem, jo īpaši ņemot vērā, ka daudzas no šīm slimībām ir dzīvību apdraudošas un prasa specializētu pieeju.

Neapmierinoša budžeta plānošana

Šāda veida budžeta plānošana liecina par nopotenciālu neizpratni par reto slimību problēmu no valsts puses. Daudzi cilvēki, kas dzīvo ar retām slimībām, jūtas atstāti novārtā un aicina veikt izmaiņas, lai nodrošinātu, ka viņu vajadzības tiek ņemtas vērā, un valsts atbalsts ir adekvāts.

Aicinājums uz rīcību

Alianse aicina valdību pārvērtēt savus lēmumus un piešķirt pietiekamus līdzekļus reto slimību ārstēšanai, lai nodrošinātu ārstēšanas pieejamību cilvēkiem, kuri to steidzami nepieciešami. Beikmanis norādīja uz nepieciešamību izveidot ilgtermiņa stratēģiju, kas ļautu attīstīt medicīnas pakalpojumus un veicinātu pētniecību šajā jomā.

Noslēgumā

Reto slimību pacientu skaits ir ievērojams, un, neraugoties uz to, ka šīs slimības ir mazāk zināmas, tās ir tikpat svarīgas kā jebkura cita veselības problēma. Ir svarīgi, lai valsts uzklausītu pacientu balsis un rīkotos, lai nodrošinātu, ka katram cilvēkam ir iespēja saņemt kvalitatīvu un pieejamu ārstēšanu neatkarīgi no tā, cik reta ir viņa slimība.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas