Pasaules valstu līderi: «Hamās» līdera nāve sniedz iespējas izbeigt karu
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:30
  • LSM
  • 2

Pasaules valstu līderi: «Hamās» līdera nāve sniedz iespējas izbeigt karu

Pasaules līderi reaģē uz Hamās līdera nāvi

Teroristu organizācijas "Hamās" līdera Jahjas Sinvara nāve ir izraisījusi plašu starptautisko reakciju. Francijas prezidents Emanuels Makrons ir izteicis cerību, ka šī situācija varētu kalpot par iespēju izbeigt ilgstošo konfliktu. Savā paziņojumā Makrons uzsvēra, ka šis ir brīdis, kas jāizmanto, lai atbrīvotu ķīlniekus un nekavējoties apturētu kara darbības.

ASV prezidenta atbalsts miera centieniem

Arī ASV prezidents Džo Baidens ir paudis līdzīgas domas, norādot, ka "šī ir laba diena Izraēlai, ASV un pasaulei". Baidens atzina, ka situācija Gazas joslā ir kritiska un ka šāda veida izmaiņas var radīt jaunas iespējas miera sarunām. Viņa nostāja atbalsta ideju, ka jāizmanto šī unikālā situācija, lai panāktu ilgtspējīgas pārmaiņas reģiona stabilitātē.

Iespēju vērtība konfliktu izbeigšanā

Pasaules līderi norāda uz nepieciešamību izmantot šīs jaunās iespējas ne tikai šobrīd, bet arī ilgtermiņa miera procesā. Tika uzsvērts, ka terorisma izskaušana ir svarīga, taču ikviena cilvēka dzīvība ir vērtība, un miera veidošana ir obligāta. Lai panāktu ilgtspējīgu risinājumu situācijai reģionā, nepieciešams veikt konkrētus soļus sarunās starp visām iesaistītajām pusēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas