Krievi uz Ukrainu raidījuši vismaz 135 dronusZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Krievi uz Ukrainu raidījuši vismaz 135 dronus

Uzbrukums naktī uz piektdienu

Krievija naktī uz piektdienu atkārtoti uzbruka Ukrainai, izmantojot vismaz 135 "Shahed" tipa dronus. Šis uzbrukums ir vēl viens pierādījums tam, ka konflikts starp abām valstīm turpina pieaugt, un tas rada nopietnas bažas attiecībā uz civiliedzīvotāju drošību.

Ukrainas Gaisa spēku ziņojums

Saskaņā ar Ukrainas Gaisa spēku sniegto informāciju, uzbrukumā tika izmantoti arī nenoteikta tipa droni, kas radīja papildu apdraudējumu Ukrainas infrastruktūrai un civilajiem objektiem. Gaisa spēku pārstāvji norādījuši, ka operācijas laikā tika konstatēti arī citi gaisa uzbrukumu virzieni, kas norāda uz Krievijas stratēģiju pastiprināt spiedienu uz Ukrainu.

Politiskās sekas

Šis incidents varētu būtiski ietekmēt starptautisko sabiedrību un tās viedokli par Krieviju. Daudzas valstis jau izteikušas sašutumu par šo uzbrukumu un norādījušas, ka Krievijas rīcība ir nevēlama un grauj miera procesus. Ukrainas valdība ir aicinājusi starptautiskās organizācijas veikt pasākumus, lai novērstu šādus agresijas aktus nākotnē.

Atsauksmes no ekspertiem

Eksperti norāda, ka šādi uzbrukumi var balstīties uz Krievijas centieniem uzlabot savu stratēģisko pozīciju reģionā. Tiek aplūkota arī iespēja, ka šie uzbrukumi varētu palielināt Ukrainas un tās sabiedroto noskaņojumu pret Krieviju un mudināt tās meklēt vairāk atbalsta starptautiskajā arēnā.

Nākotnes perspektīvas

Kā rāda šis incidens, situācija Ukrainā turpina būt saspringta, un nav skaidrs, kādas būs Krievijas nākamās darbības. Ukraiņu iedzīvotājus satrauc iespējamie turpmākie gaisa uzbrukumi, un tie tiek aicināti sagatavoties iespējamām krīzes situācijām. Turpmākā situācija uzlabosies tikai tad, ja starptautiskā sabiedrība efektīvi reaģēs uz Krievijas agresīvo rīcību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas