Ziemeļkoreja pārstāj izmantot čučhes kalendāruĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 10:21
  • TV3
  • 3

Ziemeļkoreja pārstāj izmantot čučhes kalendāru

Ziemeļkorejas Kalendāra Vēsturiskā Izmaiņa

Ziemeļkoreja ir pieņēmusi būtisku lēmumu, pārtraucot čučhes kalendāra izmantošanu, kas līdz šim bija svarīga valsts identitātes sastāvdaļa. Čučhes kalendārs, kurā laika skaitīšana sākta ar bijušā līdera Kima Irsena dzimšanas gadu, ir simbolizējis valsts ideoloģiju un Kima dinastijas vēsturi.

Aziņu Avots un Fons

Šo informāciju pirmo reizi sniegusi Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", kas bieži vien sniedz ziņas par Ziemeļkorejas iekšpolitiku un notikumiem. Lēmums par čučhes kalendāra pārtraukšanu var liecināt par būtiskām izmaiņām Ziemeļkorejas valdības pieejā vai ambīcijām nākotnē.

Iespējamie Iemesli un Ietekme

Eksperti uzskata, ka šī izmaiņa varētu būt saistīta ar jaunu, modernāku pieeju laikmetam, kurā dzīvo Ziemeļkoreja. Tas varētu liecināt par vēlmi nostiprināt valsts starptautisko identitāti un attiecības ar citu valstu valdībām, kas, iespējams, nevēlas atzīt čučhes kalendāru kā oficiālu laika skaitīšanas metodi.

Nākotnes Apsvērumi

Lai gan konkrēti nākotnes soļi vēl nav zināmi, Ziemeļkorejas lēmums pārtraukt čučhes kalendāru varētu atstāt ievērojamu ietekmi uz valsts sociālo un kultūras struktūru. Sabiedrība, kas tradicionāli ir bijusi stingri saistīta ar Kima dinastiju un tās ideoloģiju, var saskarties ar grūtībām adaptēties jaunajiem apstākļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas