Ziemeļkoreja pārstāj izmantot čučhes kalendāru
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 10:13
  • LSM
  • 2

Ziemeļkoreja pārstāj izmantot čučhes kalendāru

Ziemeļkoreja pārtrauc čučhes kalendāra izmantošanu

Ziemeļkorejas valdība ir pieņēmusi jaunu lēmumu, izbeidzot čučhes kalendāra izmantošanu, kas ir bijis aktuāls kopš tā ieviešanas. Šis kalendārs tika izstrādāts, lai iezīmētu laika skaitīšanu no bijušā līdera Kima Irsena, kas ir pašreizējā līdera Kima Čenuna vectēvs, dzimšanas gada, tādējādi radot unikālu laika skaitīšanas sistēmu, kas tika izmantota valstī.

Izmaiņas laika skaitīšanā

Saskaņā ar Dienvidkorejas ziņu aģentūras "Yonhap" sniegto informāciju, Ziemeļkoreja ir nolēmusi atteikties no šīs tradicionālās pieejas, kas radusies 1972. gadā, kad tika ieviests čučhes kalendārs. Šis lēmums ir daļa no plašākām reformām, kas cenšas modernizēt valsts infrastruktūru un kultūrpolitiku.

Jauni izaicinājumi un iespējas

Pārtraukšana izmantot čučhes kalendāru var radīt jaunas iespējas un izaicinājumus Ziemeļkorejas sabiedrībā. Daudzi eksperti uzskata, ka šī izmaiņa varētu liecināt par vēlmi atjaunot attiecības ar ārpus valsts notikumiem un sabiedrību, kā arī ciklu, kurā sabiedrība varētu kļūt atvērtāka un modernāka.

Secinājums

Lēmums pārtraukt čučhes kalendāra izmantošanu nozīmē būtisku pagrieziena punktu Ziemeļkorejas kultūrā un identitātē. Šāda veida reformas var radīt jaunas perspektīvas valstī un atklāt iespēju veidot ciešākas attiecības ar citām valstīm, tomēr laiks rādīs, cik lielā mērā šīs pārmaiņas būs efektīvas un kā tās ietekmēs valsts nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas