"Krievijā mani sapņi varētu piepildīties!" Atklājas jaunas ziņas par ģimeni, kas "diskriminācijas dēļ" pameta LatvijuĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

"Krievijā mani sapņi varētu piepildīties!" Atklājas jaunas ziņas par ģimeni, kas "diskriminācijas dēļ" pameta Latviju

Krievijā mani sapņi varētu piepildīties!

Kā ziņots iepriekš, kāda 12 cilvēku ģimene no Rīgas, kura sastāv no 10 bērniem, ir pieņēmusi drosmīgu lēmumu pamest Eiropas Savienību un doties uz Baltkrieviju. Iemesls šim lēmumam ir apgalvojums par “krievvalodīgo diskrimināciju” Latvijā, kas liek meklēt jaunas iespējas ārzemēs.

Ceļš uz jaunu dzīvotni

18. oktobrī Baltkrievijas mediji ziņo, ka šī ģimene veiksmīgi ir sasniegusi valsts galvaspilsētu Minsku. Ceļojums līdz Minskas centram, visticamāk, nav bijis vienkāršs, taču ģimenes apņēmība un vēlme izbēgt no diskriminācijas ir spēcīgs dzinulis. Tagad viņi cer uz jauniem sākumiem un iespēju, ka “Krievijā mani sapņi varētu piepildīties!”

Diskriminācijas pieredze Latvijā

Mājsaimniecības pārstāvji stāsta par savām negatīvajām pieredzēm, saskaras ar grūtībām un sociālajām problēmām, kas saistītas ar savu valodu un identitāti. Viņi uzsver, ka gadiem ilgi jutuši, ka viņu valoda un kultūra tiek nelaikota un ignorēta. Šīs sajūtas, kombinētas ar bažām par nākotni, mudināja ģimeni meklēt jaunas iespējas ārpus Latvijas robežām.

Nākotnes perspektīvas Baltkrievijā

Sasniedzot Baltkrieviju, ģimene izsaka cerību uz labāku dzīvi un iespēju integrēties valsts sabiedrībā. Viņi ir apņēmušies pielāgoties un meklēt noderīgas sociālās un ekonomiskās iespējas, rūpējoties par saviem bērniem un nodrošinot viņiem labāku nākotni. Šis stāsts nav vienkārši ceļojums, bet arī spēcīga ziņa par cilvēku meklējumiem pēc piederības un drošas vides. --- Šī situācija pievērš uzmanību jautājumiem par diskrimināciju, identitāti un diasporu, īpaši ņemot vērā sociālpolitisko kontekstu Baltijā un Austrumeiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas