Netanjahu: «Hamās» vadoņa nāve ir Gazas kara «beigu sākums»Pasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 06:48
  • VS
  • 4

Netanjahu: «Hamās» vadoņa nāve ir Gazas kara «beigu sākums»

Netanjahu paziņojums par Sinvara nāvi

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paziņoja, ka Palestīniešu teroristiskās grupējuma "Hamās" līdera Jahjas Sinvara nogalināšana ir "beigu sākums" Gazas karā. Netanjahu uzsvēra, ka šī notikuma nozīme ir milzīga, sakot, ka tas ir "svarīgs pagrieziena punkts" cīņā pret grupējumu, kas ir atbildīgs par daudziem uzbrukumiem Izraēlai.

Sinvara likvidācija un tās sekas

Izraēlas armija apstiprināja, ka Sinvars tika nogalināts operācijā Gazas joslas dienvidos pēc ilgas vajāšanas. Lai gan "Hamās" vēl nav apstiprinājis viņa nāvi, šis notikums var radīt lielu satricinājumu grupējuma struktūrā. Sinvars bija "Hamās" faktiskais vadītājs kopš 2023. gada augusta, kad tika nogalināts organizācijas politiskais līderis Ismails Hanija.

ASV reakcija un starptautiskā atbalsta nozīme

ASV prezidents Džo Baidens raksturoja Sinvara nāvi kā "labu dienu Izraēlai, ASV un pasaulei", norādot, ka šis notikums varētu iezīmēt jaunus izsistienus uz miera panākšanu Gazas joslā. Baidens izteica cerību, ka tas varētu novest pie kara izbeigšanas un stabilizācijas šajā konfliktsituācijā.

Izraēlas armijas solījums turpināt cīņu

Izraēlas armijas vadītājs Herzi Halevi paziņoja, ka armija turpinās cīņu pret teroristiem, kas iesaistīti 7. oktobra uzbrukumā, un solīja sagādāt visus ķīlniekus atpakaļ mājās. Sinvara nāve apstiprina, ka Izraēlas valdība ir apņēmīga sagraut "Hamās" spēkus un nodrošināt drošību valstij un tās iedzīvotājiem.

Zināms par grupējuma "Hamās" nākotni

Neskatoties uz to, ka "Hamās" ir novājināts jau vairāk nekā gadu ilga kara laikā, Sinvara nāve ir liels trieciens organizācijai. Izraēlas premjerministrs atgādināja, ka, lai gan šis notikums nav kara beigas, tas iezīmē jaunu posmu cīņā pret terorismu Gazas joslā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas