Latvijas Nacionālajā baletā gaidāma britu horeogrāfa Keneta Tindala baleta «Kazanova» pirmizrāde
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:36
  • LSM
  • 3

Latvijas Nacionālajā baletā gaidāma britu horeogrāfa Keneta Tindala baleta «Kazanova» pirmizrāde

Latvijas Nacionālā baleta jauninājums

Latvijas Nacionālais balets 2. novembrī aicina visus interesentus uz ilgi gaidīto baleta "Kazanova" pirmizrādi. Šis pasākums solās būt īpašs ne tikai baleta mīļotājiem, bet arī tiem, kas vēlas iepazīt neparasto un bagātīgo Džakomo Kazanovas dzīvi.

Ražotāju komanda

Baleta "Kazanova" radīšanā piedalījusies starptautiska komanda. Horeogrāfs Kenets Tindals, pazīstams ar savu novatorisko pieeju, ir apvienojis spēkus ar dramaturgu Īanu Kelliju, kurš izstrādājis scenāriju. Muzikālo pavadījumu nodrošina komponists Kerijs Mazijs, bet scenogrāfiju un kostīmus veido talantīgais Kristofers Orams. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš.

Kazanovas dzīves stāsts

Džakomo Kazanova, 18. gadsimta slavenais mīlētājs un dzīves baudītājs, ir ne tikai vēsturiska persona, bet arī simbols romantikai un avantūrisma garam. Balets sola atklāt viņa dzīvi visā tās krāšņumā un daudzveidībā, piedāvājot skatītājiem aizraujošu un emocionālu ceļojumu.

Notikuma nozīme kultūrā

Šī pirmizrāde ir vēl viens solis Latvijas Nacionālā baleta darbībā, kas veicina kultūras un mākslas attīstību valstī. Tas pierāda, ka balets ir dzīvotspējīgs mākslas veids, kas spēj piesaistīt plašu auditoriju un aizraut ar jauniem stāstiem un pieejām. Baleta "Kazanova" gaidāmajā izrādē tiks apvienotas klasiskās un modernās mākslas tradīcijas, kas noteikti iepriecinās gan jaunus, gan pieredzējušus skatītājus. Esi klāt un nobaudi šī izcili radītā baleta pirmizrādi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas