Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj Krievijas uzņēmēju Ļebedevu un komiķi Ponomarenko
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:07
  • LSM
  • 5

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj Krievijas uzņēmēju Ļebedevu un komiķi Ponomarenko

Latvija paplašina nevēlamo personu sarakstu

Latvijas Valsts ārlietu ministre Baiba Braže, pārstāvot partiju "Jaunā Vienotība", paziņojusi par jauniem papildinājumiem Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Šoreiz šajā sarakstā iekļauti divi Krievijas pilsoņi – uzņēmējs Artemijs Ļebedevs un komiķis Valerijs Ponomarenko.

Atbildes reakcija uz Krievijas darbībām

Šīs darbības ir daļa no Latvijas valdības centieniem ierobežot svešas ietekmes un aizsargāt valsts drošību saistībā ar Krievijas agresīvo politiku. Pēdējo gadu laikā Latvijas valdība ir pastiprinājusi noteikumus attiecībā uz nevēlamām personām, īpaši ņemot vērā situāciju ap Ukrainu.

Kas ir Artemijs Ļebedevs un Valerijs Ponomarenko?

Artemijs Ļebedevs ir zināms uzņēmējs, kurš ir aktīvs informācijas tehnoloģiju un biznesa sfērā. Viņa vārds saistīts ar vairākām uzņēmējdarbības aktivitātēm, kas izpelnījušās kritiku saistībā ar Krievijas politiku un to, kā šie uzņēmumi varētu ietekmēt Latvijas ekonomiku. Savukārt Valerijs Ponomarenko ir populārs komiķis, kurš pēdējos gados ir izcēlies ar saviem skatpunktiem un izteikumiem, kas tika uztverti kā provokatīvi un nepatīkami plašai publikai, padarot viņu par mērķi kritikai.

Sabiedrības reakcija un nākotnes perspektīvas

Sabiedrības reakcija uz šo lēmumu ir sajaukta. Daļa cilvēku uzskata, ka šāda rīcība ir nepieciešama, lai nodrošinātu valsts drošību, bet citi brīdināja par potenciālām sekām attiecībās ar Krieviju. Valdības pārstāvji uzsver, ka šādas darbības ir nepieciešamas, ņemot vērā esošo drošības situāciju un Latvijas nākotnes interesēs. Latvijas valdība sola, ka turpinās uzraudzīt un novērtēt situāciju, pieņemot jaunas sankcijas un pasākumus, kas varētu nostiprināt valsts drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas