Patērētāju sargi liek bloķēt vietni, kur tirgoti bīstami uztura bagātinātāji Sabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Patērētāju sargi liek bloķēt vietni, kur tirgoti bīstami uztura bagātinātāji

Patērētāju sargu darbība pret bīstamiem produktiem

Latvijā, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir uzsācis nopietnas darbības, lai pasargātu iedzīvotājus no potenciāli bīstamiem uztura bagātinātājiem. PTAC konstatējis, ka SIA "S-line" vietnē "sportnet.lv" tiek tirgoti izstrādājumi, kuru tirdzniecība mūsu valstī ir aizliegta.

Vietnes bloķēšana un ietekmes novērtējums

Tā kā šie produkti var apdraudēt patērētāju veselību, PTAC ir pieņēmis lēmumu par šīs vietnes bloķēšanu. Šis solis ir daļa no plašākām iniciatīvām, lai uzlabotu sabiedrības drošību un mazinātu riskus, kas rodas no negodīgas tirdzniecības prakses.

Sabiedrības informēšana un izglītošana

PTAC uzsver, ka ir būtiski informēt patērētājus par riskiem, kas saistīti ar nelegāliem uztura bagātinātājiem. Sabiedrība tiek aicināta būt uzmanīgai un pārbaudīt produktu legālumu, pirms veikt pirkumus internetā. Tiek uzsvērts, ka saistībā ar veselību ir svarīgi izvēlēties tikai oficiāli reģistrētus un apstiprinātus produktus.

Secinājums

Šis gadījums kalpo par brīdinājumu visiem patērētājiem, ka ir nepieciešams būt ļoti piesardzīgiem, iegādājoties uztura bagātinātājus un citus veselības produktus tiešsaistē. PTAC turpinās monitorēt situāciju un veikt nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu sabiedrību no potenciāli bīstamiem un nelegāliem produktiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas