Šolcs noraida galvenos punktus Zelenska uzvaras plānāĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Šolcs noraida galvenos punktus Zelenska uzvaras plānā

Šolca komentāri par Zelenska plānu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, pēc nesenā Eiropas Savienības samita Briselē, ir publiski izteicis kritiku Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska miera plānam. Šolcs norādīja uz to, ka plāns, kurā ietverti galvenie soļi Ukrainas stabilizēšanai un reģiona drošības nodrošināšanai, nav pietiekami izstrādāts un neņem vērā vairākas būtiskas nianses.

Atsakšanās no ieroču piegādēm

Viens no galvenajiem Šolca uzsverttiem punktiem bija atkārtota atteikšanās no idejas piegādāt Ukrainai tālā darbības rādiusa ieročus. Kanclers pauda bažas par to, ka šādu ieroču piegāde varētu vēl vairāk pastiprināt konflikta eskalāciju, tādēļ Vācija neplāno mainīt savu pozīciju šajā jautājumā.

Eiropas Savienības loma

Šolcs uzsvēra, ka Eiropas Savienībai ir būtiska loma miera proceso, taču tas nenozīmē, ka jāpadara situācija sarežģītāka ar papildu militāro atbalstu. Vācijas kanclers mudināja meklēt diplomātiskus risinājumus un turpināt dialogu, lai novērstu turpmākas eskalācijas.

Reakcijas no Ukrainas

Zelenska administrācija ir izteikusi nožēlu par Šolca komentāriem, norādot, ka Ukrainai ir nepieciešams papildu militārais atbalsts, lai nodrošinātu valsts drošību un atgūtu zaudētās teritorijas. Ukrainas amatpersonas ir aicinājušas Vāciju un pārējās Eiropas valstis pārskatīt savus lēmumus un atbalstīt Kijevu šajā grūtajā laikā.

Nākotnes perspektīvas

Situācija turpina attīstīties, un daudzi eksperti uzsver, ka Šolca attieksme var ietekmēt ne tikai Ukrainas karu, bet arī kopēju Eiropas drošības stratēģiju. Pagaidām paliek neskaidrs, kādi būs nākamie soļi no ES valstu puses attiecībā uz atbalstu Ukrainai un tās miera plāna īstenošanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas