Drošības dienests atkārtoti vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem – aicina uz Krieviju un Baltkrieviju neceļotSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Drošības dienests atkārtoti vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem – aicina uz Krieviju un Baltkrieviju neceļot

VDD uzrunā Latvijas iedzīvotājus

Valsts drošības dienests (VDD) atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus plānot savas ceļojumu izvēles rūpīgi, īpaši gaidāmajās skolēnu rudens brīvdienās. Dienests uzsver, ka ceļošana uz Krieviju un Baltkrieviju var radīt nopietnas briesmas individuālai drošībai.

Izlūkošanas un vervēšanas riski

Saskaņā ar VDD informāciju, ceļojot uz šo valstu teritoriju, ir jāuzmanās no augstajiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem. Dienests brīdina, ka pieaugošā politiskā spriedze un nacionālās drošības riski liecina par potenciālām briesmām Latvijas pilsoņiem, kuri var kļūt par mērķiem svešvalstu izlūkošanas dienestu darbībām.

Ceļojumu plānošana un drošība

VDD aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem, plānojot ceļojumus, un ieteicams apsvērt citas galamērķus, kas sniedz drošāku un labvēlīgāku vidi. Ņemot vērā esošās ģeopolitiskās situācijas, šī aicinājums ir īpaši aktuāls un nozīmīgs visiem, kuri plāno doties uz ārvalstīm.

Secinājumi

VDD aicinājums ir būtisks, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotāju drošību un labklājību. Sagatavojoties rudens brīvdienām, svarīgi pārdomāt savas ceļojumu izvēles un pievērst uzmanību oficiālajiem drošības ieteikumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas