Taksometrs, zārki un manikīrs - 10 preces un pakalpojumi, kas Krievijā sadārdzinājušies vairākas reizesPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:29
  • NRA
  • 3

Taksometrs, zārki un manikīrs - 10 preces un pakalpojumi, kas Krievijā sadārdzinājušies vairākas reizes

IEPIRKUMU CENAS AUG

Sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, Krievijā ikdienas preču un pakalpojumu cenas ir pieaugušas gandrīz divkāršojoties. Šis strauji pieaugošais cenu līmenis ietekmē visus iedzīvotājus, un jaunākie pētījumi norāda uz visdažādākajiem preču un pakalpojumu veidiem, kuru cenas ir pieaugušas visvairāk.

CENU PIECELŠANĀS LĪDERI

Pēc “The Insider” aprēķiniem, cenu pieauguma līderu vidū ir ne tikai tradicionālās preces, piemēram, automašīnas, ceļojumi un ārzemju zīmolu produkti, bet arī neparastākas kategorijas, tostarp manikīrs un apbedīšanas pakalpojumi. Šie pakalpojumi, kas šķietami nav tieši saistīti ar valūtas kursu, pierāda, cik plaši un dziļi inflācija ietekmē Krievijas ekonomiku.

NEGAIDĪTI PAKALPOJUMI UN PRECES

Kā liecina dati, manikīra pakalpojumi ir sadārdzinājušies vairākas reizes, un daudzi salonu apmeklētāji ir ļoti sarūgtināti par jaunajām cenām. Arī apbedīšanas pakalpojumi ir kļuviši ievērojami dārgāki, liekot cilvēkiem pārvērtēt sava veida pakalpojumu izmaksas šajā skumjajā brīdī.

IKDIENAS PRECES UN PĀRTIKA

Papildus minētajiem pakalpojumiem, būtiski sadārdzinājusies arī jēra gaļa, kas, lai gan šķiet, ka tai nav tiešas saistības ar rubļa kursu, tomēr ir pakļauta vispārīgajai inflācijai un piegādes ķēžu problēmām. Šī situācija liek iedzīvotājiem pārdomāt ikdienas pirkumus un budžeta plānošanu, jo nākas saskarties ar straujām cenu izmaiņām.

NĀKOTNES PERSPEKTĪVAS

Ņemot vērā šos cenu lēcienus, ir grūti prognozēt, kad situācija uzlabosies. Ekonomisti brīdina, ka inflācija, kas rodas no ģeopolitiskām spriedzēm un ekonomiskiem satricinājumiem, vēl ilgi ietekmēs Krievijas tirgu. Iedzīvotājiem jāgatavojas arvien lielākām izmaksām un jāmeklē alternatīvi risinājumi, lai saglabātu savas finansiālās stabilitātes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas