Labklājības ministrija vairāku gadu garumā pieprasījusi nepamatoti lielu finansējumu pabalsta izmaksām, secina Valsts kontroleZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Labklājības ministrija vairāku gadu garumā pieprasījusi nepamatoti lielu finansējumu pabalsta izmaksām, secina Valsts kontrole

Nepamatota finansējuma pieprasīšana

Labklājības ministrija (LM) vairāku gadu garumā ir pieprasījusi nepamatoti lielu finansējumu garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta izmaksām. Šādu secinājumu veikuši Valsts kontroles pārstāvji, veicot revīziju par ministrijas budžeta plānošanu.

Revīzijas rezultāti

Valsts kontrole atklājusi, ka LM nav pietiekami pamatoti savus pieprasījumus attiecībā uz GMI pabalsta finansējumu. Šis jautājums ir saistīts ar budžeta plānošanas procesu, kurā nav ņemti vērā reāli sociālie rādītāji un iedzīvotāju vajadzības.

Finansējuma ietekme uz budžetu

Nepamatoti liels finansējuma pieprasījums var radīt ievērojamu slogu valsts budžetam, kas savukārt var novest pie budžeta nepietiekamības citās jomās. Tas ir īpaši aktuāli laikā, kad valsts finanšu resursi ir ierobežoti, un ir nepieciešama atbildīga iznākumu plānošana.

Aicinājums uz pārskatīšanu

Valsts kontrole aicina Labklājības ministriju rūpīgi pārskatīt savas budžeta pieprasījuma pamatotības kritērijus un veikt nepieciešamās izmaiņas, lai nodrošinātu, ka finanšu līdzekļi tiek izlietoti efektīvi un mērķtiecīgi. Tas ir būtiski, lai nodrošinātu sociālo atbalstu iedzīvotājiem, kam tas visvairāk nepieciešams.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas