Ceļš uz Ukrainas uzvaru un Krievijas spiediens – "Rīgas konference 2024". Video tiešraideSabiedrība/Ārzemes
Foto un virsraksts: Delfi

Ceļš uz Ukrainas uzvaru un Krievijas spiediens – "Rīgas konference 2024". Video tiešraide

Video skaties šeit
Tiešraidi skaties šeit

Rīgas konference 2024: Drošības un ārpolitikas forums

Piektdien, 18. oktobrī, Rīgā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā norisinās drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference 2024". Šī konference ik gadu pulcē augsta līmeņa ārpolitikas un aizsardzības ekspertus, kas dalās pieredzē un ieskatā par aktuālajiem globālajiem izaicinājumiem.

Diskusijas par ģeopolitisko neitralitāti

Konferences otrajā dienā eksperti aktīvi diskutēs par "neitralitātes" jēdzienu ģeopolitikā. Šī tēma kļūst aizvien aktuālāka, ņemot vērā pēdējo gadu notikumus, tostarp Krievijas agresiju Ukrainā. Kādas ir sekas neitralitātei mūsdienu pasaulē un vai šāds piegājiens vairs ir piemērots? Diskusijas solās būt dzēlīgas un iedvesmojošas.

Ceļš uz Ukrainas uzvaru

Vēl viena būtiska tēma konferences paneļos ir ceļš uz Ukrainas uzvaru. Eksperti analizēs stratēģijas un faktorus, kas ietekmē Ukrainas spēju pretoties Krievijas iebrukumam. Diskusijās tiks aplūkoti arī starptautiskās sabiedrības atbalsta aspekti un to loma Ukrainas nākotnes veidošanā.

Krievijas spiediens un sankciju ietekme

Beidzot, speciālisti pievērsīs uzmanību tam, kā Krievija tiek ietekmēta zem starptautiskā spiediena, ko rada noteiktās sankcijas. Vai šis spiediens būs pietiekams, lai mainītu situāciju reģionā? Cik ilgi Krievija spēs izturēt šādu spiedienu? Šie ir jautājumi, kas tiks aplūkoti diskusiju laikā.

Sekojiet līdzi video tiešraidei

Visi interesenti aicināti sekot līdzi konferences norisei tiešsaistē portālā "Delfi". Tas sniedz iespēju ikvienam uzzināt par notikumiem, kas ietekmē ne tikai Latviju, bet arī plašāku pasaules ainavu. "Rīgas konference 2024" solās būt svarīgas diskusijas ar ietekmīgiem viedokļiem un analīzi, kas formas mūsu izpratni par starptautisko drošību un politiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas