Sludinājumu portāla dati rāda, kas šobrīd interesē darba meklētājusEkonomika
Foto un virsraksts: Delfi

Sludinājumu portāla dati rāda, kas šobrīd interesē darba meklētājus

Darba tirgus trends 2024. gadā

Saskaņā ar jaunākajiem datiem no sludinājumu portāla "CVMarket.lv", trešajā 2024. gada ceturksnī vairāk nekā 4000 darba meklētāju ir pieteikušies uz desmit populārākajām vakancēm. Šie dati norāda uz aktīvu darba tirgu, kurā pieaug interese par dažādām nozarēm un darba iespējām.

Populārākās nozares un vakances

Statistika rāda, ka vislielāko pieteikumu skaitu saņēmušas klientu apkalpošanas un loģistikas nozares vakances. Šās nozares, kas ir īpaši svarīgas ekonomikas stabilitātei, piedāvā daudz dažādu amata pozīciju, kas piesaista darba meklētājus ar dažādām prasmēm un pieredzi.

Kandidātu izvēles faktori

Analizējot pieteikumu skaita pieauguma cēloņus, izceļas trīs galvenie faktori, kas ietekmē darba meklētāju izvēli: iespēja strādāt attālināti, izaugsmes iespējas un darba un privātās dzīves līdzsvars. Šie aspekti ir kļuvuši par svarīgām prasībām, kas kandidātiem ir noteicošas, izvēloties darba vietu.

Secinājums

Kopumā "CVMarket.lv" dati liecina, ka darba meklētāji mūsdienās ir arvien pieprasīgāki attiecībā uz darba apstākļiem. Uzņēmumiem, kas vēlas piesaistīt un noturēt talantīgus darbiniekus, jāņem vērā šie aspekti un jāveido piedāvājumi, kas apmierina darbinieku vajadzības. Tādējādi ir iespējams nodrošināt gan uzņēmuma, gan darbinieka izaugsmi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas