ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā UkrainaiPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 08:00
  • VS
  • 10

ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā Ukrainai

ES sankciju nozīme Ukrainas atbalstam

Pret Krieviju īstenotās Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir ļoti būtiska Ukrainas atbalsta politikas sastāvdaļa, uzsvēra ES īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans. Viņš norādīja, ka visas ES valstis īsteno šo politiku ar lielu apņēmību un vienotību, neatkarīgi no to ģeogrāfiskās atrašanās vietas.

Latvijas specifiskais skatījums uz karu Ukrainā

O'Salivans izteica atzinību par Latvijas unikālo perspektīvu attiecībā uz karu Ukrainā, kas tiek iedzīvināta ne tikai vēstures, bet arī ģeogrāfisko apstākļu dēļ. "Mēs saprotam, kāpēc notiekošais Ukrainā Latvijai ir gan emocionāls, gan eksistenciāls drauds," sacīja O'Salivans, piebilstot, ka šī situācija netiek tik emocionāli uztverta ūtras Eiropas daļās.

Vienotība un sadarbība visā Eiropā

ES īpašais sūtnis norādīja, ka Latvija var ar gandarījumu noraudzīties uz to, kā visa Eiropa, tai skaitā valstis, kas nav pakļautas līdzīgai ģeogrāfiskai un politiskai ietekmei, ir apvienojusies, lai sniegtu atbalstu Ukrainai. Šāda vienotība ir izšķiroša, lai efektīvi reaģētu uz Krievijas agresiju.

Sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku

O'Salivans uzsvēra, ka ES sankcijām nav precedenta, tās ir radījušas 400 miljardu eiro lielus zaudējumus Krievijas ekonomikai, kas būtiski ietekmē tās militārās spējas. Visi šie pasākumi liek Krievijai sastapties ar nopietnām sekām, kas veicina arī Ukrainas atbalstu.

Pacietība un ilgtermiņa rezultāti

Analizējot sabiedrības vēlmi redzēt ātrākus rezultātus no sankcijām, O'Salivans atzīmēja, ka ir nepieciešams laiks, lai šiem pasākumiem būtu jūtama ilgtermiņa ietekme. "Iedomājieties, ja mēs nebūtu pieņēmuši šīs sankcijas; mūsu dzīve tagad būtu pavisam citāda," viņš piebilda.

Vizīte Latvijā

LETA vēsta, ka O'Salivans ieradās Latvijā darba vizītē, lai tiktos ar ārlietu ministri Baibu Braži un piedalītos drošības forumā "Rīgas konference". Tas parāda Latvijas nozīmīgumu ES darbībā attiecībā uz Ukrainas atbalstu un pret Krieviju vērstajām sankcijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas