Noskaidrots, kurā Eiropas valstī ir visvieglāk iegādāties mājokliPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 08:00
  • NRA
  • 8

Noskaidrots, kurā Eiropas valstī ir visvieglāk iegādāties mājokli

Eiropas nekustamo īpašumu tirgus pētījums

Jaunākajā “BestBrokers” pētījumā, kas detalizēti aplūkoja nekustamo īpašumu cenas 62 valstīs, tika analizēta arī to pieejamība, salīdzinot ar katras valsts vidējo algu. Pētījumā negaidīti atklājās, ka valsts ar visvieglākajiem nosacījumiem mājokļa iegādei ir viena no dārgākajām valstīm Eiropā.

Pirmajā vietā - dārga, bet pieejama valsts

Saskaņā ar “BestBrokers” pētījumu, pirmajā vietā ierindojas jauniešu iecienītā Igaunija, kur, neskatoties uz augstajām nekustamo īpašumu cenām, to pieejamība ir salīdzinoši augsta. Tas norāda uz iekšējo tirgus dinamiku, kurā vidējā alga ir pielāgojusies nekustamo īpašumu izmaksām.

Latvijas pozīcija reitingā

Latvija šajā pētījumā ierindojas 9. vietā starp 62 valstīm. Tas liecina, ka, neraugoties uz pieaugšāmām nekustamo īpašumu cenām, mūsu valsts joprojām piedāvā salīdzinājumā pieņemamus nosacījumus mājokļa iegādei. Vidējā alga no vienas puses ļauj iedzīvotājiem iegādāties mājokļus, bet no otras puses, tas ir arī izaicinājums tiem, kuri cenšas iegūt savu īpašumu.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Pētījums liecina, ka dinamiskā nekustamo īpašumu tirgus situācija Eiropā turpina mainīties, un tas attiecīgi ietekmē mājokļu pieejamību. Arī Latvijā, neskatoties uz reitinga vietu, ir nepieciešami pasākumi, lai uzlabotu jauniešu un ģimeņu iespējas iegādāties mājokļus. Turpmākie soļi valdībai un nekustamo īpašumu attīstītājiem būs būtiski, lai radītu ilgtspējīgus risinājumus mājokļu jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas