Izstumts, bet mīlēts – skandalozais beisbola rekordists dodas viņsaulē, tā arī nesagaidījis piedošanuCiti sporta veidi/Cilvēks
Foto un virsraksts: Delfi

Izstumts, bet mīlēts – skandalozais beisbola rekordists dodas viņsaulē, tā arī nesagaidījis piedošanu

Atvadīšanās no leģendas

Septembra pēdējā dienā Ziemeļamerikas sporta ziņneši atnesa sēru vēsti – mūžībā devies Pīts Rouzs, saukts par "Ašo Čārliju". Viņš bija viens no visu laiku izcilākajiem beisbola spēlētājiem, taču viņa mūžs noslēdzās skumji un noslēpumaini, jo sabiedrības attieksme pret viņu visus šos gadus bija saistīta ar konfliktu un aizliegumiem.

Piedsacījums par notikumiem pagātnē

Pīts Rouzs ilgstoši bija izstumts no beisbola sabiedrības, viņs nikni cīnījās ar sporta autoritātēm, jo viņam bija piemērots mūža diskvalifikācijas sods par azartspēlēm un neētisku rīcību. Lai gan viņš ir bijis četru reizes MLB Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks un uzstādījis rekordus, viņa aicinājumi uz piedošanu un reintegrāciju sporta pasaulē palika nesadzirdēti.

Klusa atvadīšanās

Parasti šāda mēroga izklaides industrijas zvaigznes pēdējā gaitā tiek pavadītas ļoti emocionāli un spilgti, tomēr Pīta Rouza izvadīšana notika salīdzinoši klusi. Viņa dzīve un karjera, kas bija piepildīta ar panākumiem un skandāliem, turpināja izraisīt pretrunīgas izjūtas. Beisbola sabiedrība, šķiet, bija pieņēmusi lēmumu, ka šī leģenda ir pelnījusi sodu, pat pēc viņa nāves.

Mīlestība un izstumšana

Neskatoties uz beisbola pasaules noliegumu, Rouzs joprojām bija mīlēts un respektēts daudzu viņa fanu vidū. Viņa spēja iedvesmot jaunās paaudzes beisbola spēlētājus un paveiktais laika gaitā neradīja nekādas novirzes, taču viņa izstāšanās no sporta dzīves ir atgādinājums, cik grūti ir atteikties no saviem principiem.

Beigas bez piedošanas

Līdz ar viņa aiziešanu, Rouzs atstāj neviennozīmīgu mantojumu. Viņš devās viņsaulē, nesagaidījis piedošanu, ko tik ļoti bija vēlējies saņemt no beisbola sabiedrības. Katrs beisbola fans cer, ka viņa stāsts varētu kalpot par mācību ne tikai sportā, bet arī dzīvē – piedošanas nozīme ir būtiska, taču tās iespējamība ne vienmēr ir droša.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas