Baltās šokolādes un biezpiena ganašs ar burkāniemŠefu gaidījāt?
Foto un virsraksts: TV3
  • 2025. gada 18. aprīlis 10:09
  • TV3
  • 47

Baltās šokolādes un biezpiena ganašs ar burkāniem

Radoša kulinārija Lieldienu nedēļā

Lieldienu nedēļa visā Latvijā ir laiks, kad cilvēki sanāk kopā, lai svinētu un baudītu gardus ēdienus. Šajā periodā šefpavārs Žanis Raivo Behmanis ir izvēlējies doties uz Brīvdabas muzeju, kur viņš kopā ar grupas “Tautumeitas” dibinātājām, māsām Asnati un Aurēliju Rancānēm, plāno pagatavot īpašas vakariņas savām grupas biedrenēm.

Burvīgais galds ar biezpiena ganašu

Viena no centrālajām ēdienu sastāvdaļām, kas piedalīsies šajā pasākumā, ir Baltās šokolādes un biezpiena ganašs ar burkāniem. Šāds deserts apvieno mierīgas garšas ar krāsainiem un veselīgiem dārzeņiem, radot unikālu un neparastu garšas pieredzi. Šefpavārs Žanis norāda uz šo ēdienu kā perfektu izvēli, lai papildinātu Lieldienu svinības.

Buldurēšana ar tradīcijām

Gatavošanas process ne tikai apvieno mūsdienu kulinārijas mākslu, bet arī tradīcijas. Asnate un Aurēlija, kā grupa “Tautumeitas” dibinātājas, ieviesīs tajā latviešu kultūras elementus, kas ir īpaši nozīmīgi šajā svētku laikā. Šādas vakariņas ne tikai iepriecina garšas kārpiņas, bet arī stiprina kopības sajūtu starp dalībniecēm.

Veselīgs un gardums - burkāni desertā

Burkāni, neskaitāmiem latviešiem mīļi un pazīstami, šajā receptē palīdz saturēt saldo fino biezpiena un Baltās šokolādes kombināciju. Šī neparastā savienošana ne tikai padara desertu krāšņāku, bet arī it kā maģiskā veidā uzlabo tā tekstūru un garšu. Visi, kas ieradīsies vakariņās, varēs ne tikai nogaršot šo gardumu, bet arī iepazīt jaunus ēdienus, kas apvieno veselību un baudījumu.

Noslēgums un svētku noskaņa

Noslēdzoties Lieldienu nedēļai, šāds pasākums kalpos kā lielisks ieradums, kas vieno gan senas tradīcijas, gan jaunus gastronomiskus izaicinājumus. Žaņa, Asnates un Aurēlijas gatavotā maltīte ne tikai pieminēs svētkus, bet arī radīs neaizmirstamu pieredzi visām dalībniecēm, svinot kopā būšanas prieku un gastronomijas burvību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas