Bez lietussarga no mājām neizejam! Otrdien daudzviet gaidāms lietusDabā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 07:18
  • LA
  • 5

Bez lietussarga no mājām neizejam! Otrdien daudzviet gaidāms lietus

Otrdien gaidāms lietus visā Latvijā

Otrdien, 31. oktobrī, Latvijas iedzīvotāji var sagaidīt nelabvēlīgus laika apstākļus, jo sinoptiķi prognozē pamatīgu lietu. Sākot ar Kurzemi, laika apstākļi pakāpeniski pasliktināsies visā valstī. Lietus gaidāms ne tikai piekrastē, bet arī iekšzemē, tādēļ visiem iedzīvotājiem jāņem vērā, ka, dodoties ārpus mājām, nepieciešams lietussargs.

Sinoptiķu brīdinājums

Meteorologu prognozes liecina, ka jau no rīta lietus iespējams Kurzemē, bet dienas gaitā tas strauji virzīsies uz austrumiem. Nokrišņi var būt intensīvi, un uz ceļiem veidosies grūti pārvietojami apstākļi. Iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgiem, jo sausā vasara un rudenī uzkrātā ūdens trūkums ir bijusi izaicinājums, un tagad pēkšņas lietusgāzes var izraisīt plūdu riskus.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Lai mazinātu neērtības un saglabātu savu drošību, sinoptiķi iesaka ikvienam iziet no mājām ar lietussargu. Tas ne tikai pasargās no mitruma, bet arī palīdzēs izvairīties no slidenām kājām un nepatīkamām situācijām. Tāpat aicinām visus vadītājus būt uzmanīgiem uz ceļiem, jo akumulētā ūdens dēļ var pasliktināties redzamība un palielināties bīstamības pakāpe.

Noslēguma doma

Neskatoties uz drūmajiem laika apstākļiem, lietus ir dabiska parādība, kas ir nepieciešama dabas ekosistēmai. Taču, lai izbaudītu dienu, ir svarīgi būt lietussargā un būt gataviem jebkādiem laika apstākļiem. Iedzīvotāji aicināti sekot līdzi laikapstākļu prognozēm un plānot savas aktivitātes atbilstoši tiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas