Biedrība: Latvijā biškopības nozarei aizvadītā sezona ir apmierinoša
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 11:32
  • LSM
  • 5

Biedrība: Latvijā biškopības nozarei aizvadītā sezona ir apmierinoša

Latvijā biškopības sezona 2023. gadā

Latvijā biškopības nozare aizvadījusi apmierinošu sezonu, norāda Juris Šteiselis, Latvijas Biškopības biedrības padomes priekšsēdētājs. Viņš uzsver, ka, neskatoties uz dažādiem laika apstākļiem, biškopji ir spējuši gūt labus rezultātus.

Laika apstākļu ietekme uz ražu

Šogad, pateicoties saulainajiem laikapstākļiem un ilgajam siltumam, biškopjiem izdodoties iegūt līdzīgu medus ražu kā iepriekšējās sezonās. Tomēr tas nenozīmē, ka sezona ir bijusi garāka. Juris Šteiselis norāda, ka šie laika apstākļi, iespējams, ir ietekmējuši ziedēšanas laikus, tomēr tas nav būtiski ietekmējis kopējo ražas apjomu.

Biškopju atsaucība un nākotnes izaicinājumi

Lai gan sezona ir bijusi apmierinoša, nākotnē biškopjiem joprojām jācīnās ar vairākiem izaicinājumiem, tostarp klimata izmaiņām un slimībām, kas skar bitenībus. Šteiselis uzsver, ka tas prasa aktīvu pieeju un izglītošanu nozarē, lai nodrošinātu ilgtspējīgu biškopības praksi.

Noslēgumā

Kopumā, neskatoties uz nelielajiem izaicinājumiem, Latvijas biškopības nozare ir spējuši noturēt stabilitāti un apmierināt patērētāju pieprasījumu pēc kvalitatīva medus. Latvijas Biškopības biedrība turpinās strādāt pie nozares attīstības un atbalsta biškopjus visā valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas