Bijušais Ukrainas ārlietu ministrs Kuleba: Rietumos baidās no Krievijas zaudējuma
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:06
  • LSM
  • 4

Bijušais Ukrainas ārlietu ministrs Kuleba: Rietumos baidās no Krievijas zaudējuma

Rietumos valdošās bažas par Krievijas zaudējumu

Bijusī Ukrainas ārlietu ministra Dmitro Kuleba uzskati, izteikti intervijā Latvijas Televīzijā, izgaismo Rietumvalstu bailes un neskaidrību attiecībā uz Krievijas iespējamo zaudējumu karā ar Ukrainu. Kuleba apgalvo, ka rietumnieki saskaras ar dziļu grūtību iedomāties, kā izskatīsies Krievijas sakāve un kādas sekas tā varētu atnest globālajā mērogā.

Kuleba viedoklis par Krievijas uzvaras sekām

Kuleba brīdina, ka, ja Krievija uzvarēs, tas varētu nozīmēt ne tikai Ukrainas valstiskuma beigas, bet arī apdraudēt Eiropas Savienību kā labklājības un drošības bastionu. Viņš akcentē, ka Krievijas uzvara radītu jaunu nestabilitāti, kas ietekmētu ne tikai reģionu, bet arī visu kontinenta drošību.

Ukrainas uzvara un Krievijas impērijas gals

Ukrainas ārlietu ministra teiktais liecina, ka Ukrainas uzvara varētu iezīmēt Krievijas impērijas beigšanas sākumu. Kuleba uzsvērti atzīmē, ka šī situācija ir kritiska ne tikai Ukrainai, bet arī globālajiem drošības standartiem, un to vajadzētu nopietni ņemt vērā Rietumos.

Rīgas Konference un starptautiskās attiecības

Kuleba Rīgā piedalījās Rīgas Konferencē, kur kopā ar citiem politikas veidotājiem un ekspertiem apsprieda starptautiskās attiecības un drošības jautājumus. Viņa viedokļi par Krieviju un Ukrainu neprasa tikai Latvijas, bet arī plašāka reģiona valstīm vērtēt savas stratēģijas un sadarbības iespējas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas