Bijušais WRC pilots Mīke valsts likumu dēļ nevar kļūt par Portugāles čempionuMotoru sports — Rallijs
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Bijušais WRC pilots Mīke valsts likumu dēļ nevar kļūt par Portugāles čempionu

Krisa Mīka panākums rallija zeltā

Britu rallija pilots Kriss Mīke, kas brauc ar "Hyundai i20 N Rally2", ieguva trešo vietu sezonas noslēdzošajā posmā "Rallye Vidreiro Centro de Portugal". Ar šo rezultātu Mīke izcīnīja pietiekami daudz punktu, lai nodrošinātu pirmo vietu Portugāles rallija čempionātā. Viņa sniegums šosezon ir bijis iespaidīgs, atspoguļojot viņa talantu un apņēmību.

Likuma šķēršļi ceļā uz goda pjedestālu

Neskatoties uz apbrīnojamo sniegumu un sasniegtajiem rezultātiem, Mīkam tiek liegta iespēja kļūt par oficiālo Portugāles čempionu. Tā iemesls ir valsts likuma noteikumi, kas nosaka, ka tikai pilntiesīgi Portugāles pilsoņi var pretendēt uz šādu titulu. Šis likums rada nepatikšanas gan pilotam, gan komandas atbalstītājiem, kuri cerēja uz viņa oficiālo kronēšanu.

Rallija sabiedrības reakcija

Mīka situācija ir izraisījusi plašu diskusiju rallija sabiedrībā, kur daudzi uzskata, ka šādi likumi ir jāmaina, lai atbalstītu talantīgus pilotus, neatkarīgi no viņu izcelsmes. Rallija fani un eksperti sociālajos tīklos pauž neapmierinātību ar esošo sistēmu, norādot, ka Mīka sniegums ir pelnījis atzīšanu.

Nākotnes iespējas Kriss Mīkam

Lai arī Kriss Mīke nevar kļūt par oficiālo Portugāles čempionu, viņš joprojām paliek ievērojama figura rallija pasaulē. Nesteidzoties lemt par nākotnes plāniem, Mīks plāno turpināt sacensties un izmantot šo gadu kā platformu turpmākajiem panākumiem. Pateicoties viņa talantam un pieredzei, iespējams, drīzumā redzēsim viņu kādā citā prestižā čempionātā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas