Brauc droši – sagatavo savu auto ziemas sezonaiZiņas
Foto un virsraksts: Delfi

Brauc droši – sagatavo savu auto ziemas sezonai

Latvijas ziemas apstākļu izaicinājumi

Latvijas klimats rudenī un ziemā ir nepastāvīgs, kurā mūs var pārsteigt gan sasalstošs lietus, gan dziļas sniega kupenas. Šādas laikapstākļu izmaiņas būtiski ietekmē braukšanas apstākļus un prasa no autovadītājiem papildu uzmanību un sagatavotību.

Auto sagatavošanas nozīme

Lai droši pārvietotos ziemas sezonā, ir svarīgi rūpīgi sagatavot savu automobili aukstākajam periodam. Sniegs, ledus un zemā gaisa temperatūra rada ne tikai komforta trūkumu, bet arī papildu riskus, kas var novest pie bīstamām situācijām uz ceļa.

Padomi no "Inchcape Motors Latvia" eksperta

Māris Lazdāns, auto mazumtirdzniecības uzņēmuma "Inchcape Motors Latvia" pārstāvis, sniedz svarīgus padomus autovadītājiem, kā sagatavot automobili ziemai: 1. **Riepas**: Pārliecinieties, ka jūsu automašīnai ir uzstādītas ziemas riepas. Tām jābūt labā stāvoklī ar pietiekamu protektora dziļumu, lai nodrošinātu drošu saķeri uz sniega un ledus. 2. **Akumulators**: Aukstās temperatures var vājot akumulatorus, tāpēc pārbaudiet tā stāvokli un, ja nepieciešams, nomainiet to pirms ziemas sezonas iestāšanās. 3. **Apsildes sistēma**: Rūpīgi pārbaudiet automobiļa apsildes sistēmu, lai nodrošinātu komfortablu braukšanu zemas temperatūras apstākļos. 4. **Eļļa un šķidrumi**: Pārbaudiet eļļas un citu šķidrumu līmeņus, tostarp dzesēšanas, bremžu un logu mazgāšanas šķidruma. Ieteicams izmantot ziemas izturīgus šķidrumus. 5. **Maksimāla redzamība**: Pārbaudiet autos vai logu slotiņas, kā arī logu tīrītāja šķidrumus, lai nodrošinātu labu redzamību braukšanas laikā.

Secinājumi

Rūpīga automobiļa sagatavošana ziemas sezonai ir būtiska, lai nodrošinātu drošu un komfortablu braukšanu Latvijas ceļos. Sekojot šiem ieteikumiem, jūs ne tikai samazināsiet riskus, bet arī vairosiet savas un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību šajos izaicinājumu piepildītajos mēnešos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas