BRICS samits Krievijā: Putins pulcē pasaules līderusĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

BRICS samits Krievijā: Putins pulcē pasaules līderus

BRICS samits: pasaules līderu sapulce Krievijā

Otrdien, 2023. gada 24. oktobrī, Krievijā notiek gadiem gaidītais BRICS samits, kurā pulcējas pārdesmit valstu līderi. Šis pasākums tiek organizēts laikā, kad Kremlis cenšas apliecināt savu starptautisko nozīmīgumu un izcelt, ka Rietumu centieni izolēt Maskavu ir bijuši neveiksmīgi.

Kremlis un globālā politika

Līdz šim BRICS bloks, kas ietver arī valstis kā Indija, Brazīlija, Ķīna un Dienvidāfrika, ir centies nostiprināt savu ietekmi globālajā politikā. Krievija izmanto šo samitu, lai parādītu, ka tās attiecības ar citiem pasaules spēlētājiem ir spēcīgas, pat neskatoties uz starptautiskajām sankcijām un izolāciju pēc Ukrainas konflikta.

Līderu viedokļi un gaidas

Lai gan oficiālās diskusijas vēl nav uzsāktas, nevienam nav noslēpums, ka katras valsts līderis gaida šīs sanāksmes laikā panākt savus mērķus, kas varētu ietvert ekonomisko sadarbību, drošību un globālā loma, kā arī cīņu pret Rietumu dominanci. Šis pasākums neapšaubāmi kalpos kā platforma, kurā dalībnieki mēģinās veidot jaunas alianse.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

BRICS samits Krievijā ir simbolisks notikums, kas ne tikai norāda uz Kremļa centieniem atjaunot savu tēlu, bet arī uz globālās politikas dinamiku. Kādi būs šī samita gala rezultāti un vai tas patiešām sekmēs pretspēku Rietumiem, tas paliks redzams. Viena ir skaidra – pasaule nemainās, un pārmaiņas notiek pretēji sen ierastajiem spēles noteikumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas