• vakar 10:49
  • LA
  • 5

Briškens lepojas ar savu pienesumu "Rail Baltica" projekta atklātības veicināšanai: Mēs sākām atslepenot

Satiksmes ministra apņemšanās:

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ir paudis apmierinātību ar to, ka ir izvēlējies runāt par nozares problēmām, kas jau ilgstoši aizēno "Rail Baltica" projektu. Briškens uzskata, ka ir būtiski sākt atslepenot informāciju un veicināt atklātību, neskatoties uz jebkādiem riskiem, kas varētu rasties no šādas rīcības.

Opozīcijas darbības un Saeimas sanāksme:

Ceturtdien Saeima izskata opozīcijas iesniegto pieprasījumu par satiksmes ministra demisiju. Opozīcija apgalvo, ka Briškens neveic pietiekamus pasākumus, lai risinātu nozares problēmas un nodrošinātu projekta caurredzamību. Ministrs ir palicis stiprs un apņēmīgs, turpinot skaidrot savus uzskatus par atklātības nepieciešamību.

Atklātības veicināšana "Rail Baltica" projektā:

Briškens uzsvēra, ka informatīvā atklātība ir svarīga ne tikai projekta kvalitātes, bet arī sabiedrības uzticēšanās un iesaistes veicināšanai. Viņš norādīja, ka iepriekšējās valdības ir bijušas pārāk noslēgtas, līdz ar to sabiedrībai ir bijusi ierobežota piekļuve svarīgai informācijai par "Rail Baltica" attīstību.

Skats nākotnē:

Ministrs izteica cerību, ka viņa iniciatīvas rezultātā tiks radīts dialogs starp dažādām ieinteresētajām pusēm, kā arī tiks risinātas pašreizējās problēmas, kas saistītas ar projektu. Briškens ir pārliecināts, ka, turpinot atklātības ceļu, būs iespējams panākt lielāku progresu un veidot veiksmīgāku infrastruktūras attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas