Būt vai nebūt garam skolēnu vasaras brīvlaikam? Kamēr skolēni bauda brīvo nedēļu, parakstus vāc gan brīvlaika saīsinātāji, gan viņu pretiniekiSievietēm
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Būt vai nebūt garam skolēnu vasaras brīvlaikam? Kamēr skolēni bauda brīvo nedēļu, parakstus vāc gan brīvlaika saīsinātāji, gan viņu pretinieki

Rudens brīvlaiks: Skolēnu prieks un vecāku bažas

Šonedēļ skolēni visā Latvijā bauda rudens brīvlaiku. Šī ir laiks, kad bērni var izbaudīt atpūtu no mācībām, taču šogad situācija ir sarūgtinājusi daudzu vecāku sirdis. Lielāka daļa no viņiem ir devušies kopā ar saviem bērniem ceļojumos ārzemēs, kas nozīmē, ka daži skolēni kavē stundas arī nākamnedēļ. Šī situācija nav jauna; tā atkārtojas katru gadu.

Diskusijas par brīvlaika struktūru

Sakarā ar šīm situācijām, vecāki atkal uzsāk diskusijas par skolēnu brīvlaika struktūru. Daži no viņiem uzskata, ka brīvlaiki ir jāsamazina, lai bērni spētu labāk sekot mācību procesam un netiktu apgrūtināti ar kavējumiem. Šajā sakarā tiek vākti paraksti par brīvlaika saīsināšanu. No otras puses, pastāv arī liela daļa vecāku un skolēnu, kuri iebilst pret šādām izmaiņām, uzsverot, ka brīvlaiki ir nepieciešami bērnu garīgajai un fiziskajai attīstībai.

Proti, brīvlaiki un ģimenes laiks

Kā izrādās, katru gadu brīvlaiku izmaiņas ir būtiskas tēmas diskusijām. Vecāki, kuri dodas ārzemju ceļojumos, ir apmierināti ar iespēju pavadīt vairāk laika ģimenes lokā. Viņi uzsver, ka šie brīvlaiki ir vitāli nepieciešami, lai stiprinātu ģimenes saites un sniegtu bērniem iespēju izpētīt pasauli. "Pasaules redzēšana ir tikpat svarīga kā mācīšanās skolā," saka kāda māte, kura kārtējo reizi ir devusies ceļojumā ar savu ģimeni.

Secinājums: divi pasaules viedokļi

Šī gada rudens brīvlaiks atkal ir izcēlis divas atšķirīgas nostājas jautājumā par skolēnu brīvlaiku. Kamēr daži vecāki izsaka vēlmi samazināt brīvlaikus, citi stingri aizstāv viņu nozīmi ģimenes un bērnu attīstībā. Laiks rādīs, kādas pārmaiņas mūs sagaida nākotnē, taču skaidrs ir viens — šī teme turpinās būt aktuāla un diskusijās pielietota.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas