• 2024. gada 29. augusts 06:35
  • TV3
  • 8

Ceturtdien Latvijā gaidāma svelme; gaiss vietām uzsils līdz +28 grādiem

Karstums ierodas Latvijā

Ceturtdien Latvijā gaidāma svelme, kas sagādās patīkamus, bet arī bīstamus laikapstākļus. Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra vietām var sasniegt pat +28 grādus pēc Celsija, padarot šo dienu par vienu no karstākajām šī gada vasarā.

Karstākais laiks valsts dienvidos

Pēc meteorologu datiem, viskarstākais laiks tiek prognozēts pēcpusdienā, kad gaisa temperatūra strauji paaugstināsies visā valsts dienvidos, kā arī Kurzemes rietumu daļā. Iedzīvotājiem ieteicams izturēties īpaši uzmanīgi, plānojot āra aktivitātes, jo augstās temperatūras var radīt neērtības un veselības riskus.

Ieteikumi karstajā laikā

Ņemot vērā gaidāmo karstumu, speciālisti mudina iedzīvotājus ievērot pāris vienkāršus padomus. Jācenšas izvairīties no saules tiešiem stariem, īpaši laikā no 11:00 līdz 16:00, kad saule ir visstiprākā. Tāpat jāizdzer pietiekami daudz ūdens, lai izvairītos no dehidratācijas, kā arī jāplāno ikdienas gaitas ērtākajā laikā – agri no rīta vai vēlu vakarā.

Noslēgums

Lai gan svelme var radīt iespējas izbaudīt vasaras priekus, ir svarīgi būt uzmanīgiem un rūpēties par savu veselību. Tāpēc, plānojot savas aktivitātes ceturtdien, ņemiet vērā laika apstākļu prognozes un sagatavojieties siltajai dienai, lai maksimāli vairotu savu komfortu un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas