Cilvēki ratiņkrēslos Liepājas remontēto gājēju tiltu pār dzelzceļu nevar izmantot
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:53
  • LSM
  • 4

Cilvēki ratiņkrēslos Liepājas remontēto gājēju tiltu pār dzelzceļu nevar izmantot

Ilgstošais remonts un gaidāmās izmaiņas

Latvijas dzelzceļš jau četrus gadus ar pārtraukumiem veic remontdarbus Liepājas stacijas gājēju tiltā pār dzelzceļu. Šī projekta mērķis ir uzlabot drošību un lietošanas ērtības gājējiem, taču prasības pēc pieejamības cilvēkiem ar kustību traucējumiem un viņu ģimenēm joprojām nav apmierinātas.

Pieejamības trūkums cilvēkiem ratiņkrēslos

Neskatoties uz labajām iecerēm un solījumiem par drošību, reālā situācija liecina, ka tilts praktiski nav pieejams ratiņkrēslos sēdošām personām. Pārvads ir aprīkots ar kāpnēm, taču trūkst jebkādu iespēju, kā tikt uz to pieņemamā veidā, piemēram, izmantojot rampas vai lifta risinājumus. Tas apgrūtina ikdienu tiem, kuriem nepieciešama palīglīdzekļu izmantošana.

Problēmas vecākiem ar bērnu ratiņiem

Līdzīgi ir arī vecākiem ar bērnu ratiņiem, kuriem bieži nākas saskarties ar grūtībām, meklējot alternatīvus maršrutus. Situācija kļūst vēl sarežģītāka, ja jāņem vērā, ka tilta ilgstošais remonts rada aizkavējumus un neziņu par nākotni.

Sabiedrības reakcija un nākotnes perspektīvas

Sabiedrība ir neapmierināta ar šādu situāciju, un daudzi jau aicinājuši atbildīgās institūcijas nekavējoties rīkoties, lai uzlabotu pieejamību šajā svarīgajā infrastruktūrā. Līdz ar remonta pabeigšanu, Liepājas iedzīvotāji cer uz reālām izmaiņām un vēlas redzēt, ka cilvēku ar kustību traucējumiem vajadzības tiek ņemtas vērā, izstrādājot nākamās būvniecības ieceres.

Secinājums

Liepisks pēdējo gadu projekts, kas tika plānots kā uzlabojums, pašlaik atspoguļo pretrunīgu situāciju. Lai iegūtu gaidīto stabilitāti un drošību, ir nepieciešams nekavējoties pārdomāt pieejamības risinājumus visiem gājējiem, jo tie ir svarīgi ne tikai ierobežoto iespēju personām, bet arī visai kopienai, kas vēlas izmantot modernizētās infrastruktūras priekšrocības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas