Dārza rūķu vietā – pamatīgi namiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Dārza rūķu vietā – pamatīgi nami

Dārza rūķu vietā – pamatīgi nami

Latvijā, kur mantojums ir tik bagātīgs un unikāls, ir daudz iespēju saglabāt un atdzīvināt vēsturisko arhitektūru un kultūras mantojumu. Viens no interesantākajiem projektiem ir Santa Paegles iniciatīva MiniCiemā, kas atrodas viņas lauku īpašumā. Šajā projektā tiek atdzīvinātas Latvijas piļu, muižu un baznīcu esošās un zudušās vērtības, piedāvājot jaunu skatījumu uz Latvijas kultūras identitāti.

Santa Paegle un viņas vīzija

Santa Paegle, pazīstama kultūras entuziaste, ir nolēmusi radīt vietu, kurā apvienot Latvijas vēsturiskā mantojuma daļas, kas citādi varētu tikt aizmirstas. Viņas mērķis ir ne tikai saglabāt un restaurēt, bet arī izveidot interaktīvu piedzīvojumu, kas apmeklētājus iepazīstina ar Latvijas bagātīgo vēsturi un arhitektūru.

MiniCiemā – jauna kultūrvieta

MiniCiemā ir tapusi jauna vieta, kas pievērš apmeklētāju uzmanību ar saviem pamatīgajiem namiem. Šie piļu un muižu miniatuārās versijas ir izstrādātas, ņemot vērā Latvijas tradicionālo arhitektūru. Apmeklētāji tiek aicināti iegrimt pagātnē, izprotot, kā dzīvoja mūsu senči, un iepazīstot nonākumus, kas saistīti ar šo kultūras mantojumu.

Vēsturiskā mantojuma atdzīvināšana

MiniCiemā apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot izstādes, bet arī piedalīties darbnīcās un dažādās aktivitātēs, kas saistītas ar tradicionālajām amatniecībām. Šī pieeja ne tikai uzsver kultūras mantojuma nozīmi, bet arī veicina tā aktīvu saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Santa Paegle ar savu ideju par pamatīgiem namiem demonstrē, cik svarīgi ir nenovērtēt par zemu Latvijas vēsturiskās vērtības, kas sniedz mums saikni ar pagātni un identitāti.

Nākotnes plāni

Ar MiniCiemā idejas attīstību Santa Paegle plāno paplašināt teritoriju un ieviest vēl vairāk aktivitāšu, kas saistītas ar Latvijas kultūras mantojumu. Tās mērķis ir izveidot vietu, kur ikviens var justies iedvesmots un iepazīt bagātību, ko sniedz mūsu senču mantojums. Dārza rūķu vietā nu ir pamatīgi nami, kas stāv par pierādījumu Latvijas kultūras stāstam, kas turpinās dzīvot arī nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas