Daugavpils dome vērtēs jautājumu par spēļu zāļu slēgšanuSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 11:47
  • VS
  • 6

Daugavpils dome vērtēs jautājumu par spēļu zāļu slēgšanu

Daugavpils dome izvērtēs azartspēļu ierobežojumus

Daugavpils domes deputāti plāno izvērtēt jautājumu par azartspēļu zāļu slēgšanu pilsētā. Šonedēļ Finanšu komitejas sēdē, un nākamnedēļ domes sēdē tiks diskutēts par saistošo noteikumu projektu, kas noteiks papildu ierobežojumus azartspēļu organizēšanai.

Aptaujas rezultāti un sabiedrības viedoklis

Pilsētā noslēgusies aptauja, kuras laikā iedzīvotāji varēja izteikt savas domas par priekšlikumiem, kas attiecas uz azartspēļu organizēšanas vietām. Šī aptauja sniedza iespēju nenovērstami ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu, kas attiecās uz azartspēļu zāļu ierobežošanu.

Pašvaldības tiesības un Satversmes tiesa

Saskaņā ar likumu pašvaldībām ir tiesības savos saistošajos noteikumos noteikt teritorijas, kurās azartspēles organizēt nav atļauts. Daugavpils dome uzsver, ka Satversmes tiesas 2024.gada 4.aprīļa spriedums stiprina pašvaldību kompetenci šajā jautājumā, ļaujot izvērtēt konkrētās teritorijas infrastruktūru un noteikt ierobežojumus izglītības un kultūras iestāžu tuvumā.

Mērķi un nākotnes plāni

Daugavpils pašvaldības sagatavotais saistošo noteikumu projekts ir vērsts uz azartspēļu izplatības ierobežošanu, lai samazinātu no tām atkarīgo personu skaitu un mazinātu riskus. Pastiprinot ierobežojumus, Daugavpils dome cer pasargāt iedzīvotājus no iespējamiem negatīviem spēlēšanas paradumiem, kas var rasties, ja spēļu zāles atrodas dzīvojamo māju tuvumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas