Daži ģimenes ārsti saņēmuši pat par 100 gripas vakcīnu devām mazāk nekā prasījuši
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 12:27
  • LSM
  • 5

Daži ģimenes ārsti saņēmuši pat par 100 gripas vakcīnu devām mazāk nekā prasījuši

Gripai nepietiekami vakcīnu apjomi

Dažās ģimenes ārstu praksēs Slovēnijas gripas vakcīnu piegādes ir izrādījušās nepietiekamas. Saskaņā ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) veiktās elektroniskās aptaujas datiem, daži ģimenes ārsti saņēmuši pat par 100 vakcīnu devām mazāk nekā bija pasūtījuši. Šī situācija rada bažas par vakcinācijas procesiem un iedzīvotāju veselību.

Pasūtījumi un piegādes nesakritības

LLĢĀA paziņo, ka ģimenes ārsti ir pasūtījuši noteiktu skaitu gripas vakcīnu, lai nodrošinātu saviem pacientiem pietiekamu vakcīnu pieejamību. Tomēr, ņemot vērā piegādes traucējumus, daudzi ārsti ir saņēmuši ievērojami mazāk devu, nekā bija nepieciešams. Šī situācija ne tikai traucē vakcinācijas plāniem, bet var ietekmēt arī iedzīvotāju veselību un sabiedrības imunitāti pret gripu.

Ietekme uz vakcinācijas procesu

Samazinātais vakcīnu skaits var radīt būtiskas problēmas gripas vakcinācijas procesā visā Latvijā. Ģimenes ārsti ir norādījuši, ka ierobežotā vakcīnu pieejamība var novest pie tā, ka daudzi iedzīvotāji, kuri būtu vēlējušies vakcinēties, var palikt bez iespējas to izdarīt. Jo īpaši svarīgi ir nodrošināt vakcīnas bērniem, senioriem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām, kuriem ir visaugstākais risks saslimt ar gripu.

Ģimenes ārstu aicinājums risināt situāciju

Ārsti norāda uz nepieciešamību steidzami risināt to, kāpēc vakcīnu piegādes neatbilst pasūtījumam. LLĢĀA ir aicinājusi atbildīgās institūcijas mobilizēt resursus, lai labotu pašreizējo situāciju un nodrošinātu, ka visi Latvijas iedzīvotāji, kas vēlas vakcinēties, to var izdarīt laikus. Labas vakcinācijas stratēģijas ir vitāli svarīgas, lai novērstu gripas izplatību un saglabātu sabiedrības veselību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas