Digitālajai bibliotēkai pirmajā gadā – miljons skatījumuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Digitālajai bibliotēkai pirmajā gadā – miljons skatījumu

Digitālās bibliotēkas panākumi pirmajā gadā

Pirmajā darbības gadā Digitālā bibliotēka ir sasniegusi ievērojamu rezultātu – vairāk nekā miljonu skatījumu. Šī tīmekļvietne, kas pieejama adresē _Digitalabiblioteka.lv_, ir kļuvusi par nozīmīgu resursu ne tikai Daugavpilī, bet arī visā Latvijā, piedāvājot piekļuvi vēstures un kultūras materiāliem.

Biežāk meklētie termini

Lietotāji, kas apmeklē Digitālo bibliotēku, ir aktīvi meklējuši informāciju par dažādām vietām un personībām. Starp populārākajiem meklējumiem ir "Kapu iela", "dzirnavas", "Aizpute" un "Augstākās tiesas Senāta Civillietu departaments". Šie termini liecina par sabiedrības interesi par vietējo vēsturi un kultūras mantojumu.

Resursa nozīme kopienā

Digitālā bibliotēka kalpo kā svarīgs instruments izglītībā un kultūras saglabāšanā, ļaujot lietotājiem viegli piekļūt vēsturiskiem dokumentiem, fotogrāfijām un citiem materiāliem. Ar vienkāršu un saprotamu interfeisu bibliotēka piesaista plašu auditoriju, veicinot izpratni par Latvijas kultūras bagātību un vēsturi.

Nākotnes perspektīvas

Turpinot attīstīties un paplašināt savu saturu, Digitālā bibliotēka plāno ieviest jaunus projektus un sākotnējo informāciju, kas apmierinātu lietotāju intereses. Plānots pievienot jaunus resursus, kas saistīti ar cilvēku stāstiem un lokālajiem notikumiem, tādējādi padarot bibliotēku vēl pievilcīgāku un lietotājiem noderīgāku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas