Eksperti: Latvijas augi palīdz atvieglot rudens saaukstēšanās simptomus (+VIDEO)Veselība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 12:10
  • VS
  • 5

Eksperti: Latvijas augi palīdz atvieglot rudens saaukstēšanās simptomus (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Veselības profilakses nozīme rudens sezonā

Rudens ir laiks, kad mainīgie laikapstākļi, vēsais gaiss, mitrums un drēgnums telpās var nelabvēlīgi ietekmēt mūsu un mūsu bērnu veselību. Lai saglabātu labu pašsajūtu un izvairītos no sezonas raksturīgajām vīrusu saslimšanām, veselības eksperti aicina pievērst uzmanību ikdienas paradumiem un veikt profilaktiskus pasākumus.

Stipriniet imūnsistēmu ar sabalansētu uzturu

Rudens mēnešos ir īpaši svarīgi nodrošināt organismu ar vitamīniem un minerālvielām. C un D vitamīni ir izšķiroši imunitātes stiprināšanā, tāpēc ieteicams iekļaut uzturā burkānus, kāpostus, ķirbjus, bietes, spinātus un citus dārzeņus. Uzmanību jāpievērš arī augļiem, tostarp citrusaugļiem, āboliem, granātāboliem un kiviem, kā arī riekstiem un graudaugiem.

Higiēna un roku mazgāšana

Regulāra roku mazgāšana ir efektīvs veids, kā mazināt vīrusu un baktēriju izplatību, jo īpaši bērnu vidē. Iemāciet bērniem ievērot higiēnu un regulāri dezinficēt rokas, īpaši pēc sabiedrisku vietu apmeklējuma. Pareiza roku mazgāšana ietver roku samitrināšanu, ziepju uzklāšanu, berzēšanu vismaz 20 sekundes un rūpīgu noskalošanu.

Gaisa kvalitāte telpās

Iekštelpu gaisa mitrināšana un tīrība ir būtiska, īpaši rudens mēnešos, kad pavadām daudz laika telpās. Augi, kas pazīstami ar savām pretiekaisuma un imunitāti stiprinošām īpašībām, piemēram, ingvers, ehinācija un kumelītes, var palīdzēt mazināt saaukstēšanās simptomus un veicināt atveseļošanos.

Atpūta un miegs

Kvalitatīvs miegs ir būtisks veselībai, īpaši bērniem. Ieteicams radīt mierīgu vidu pirms gulētiešanas un ierobežot ekranizāciju. Pareizs gulēšanas režīms ne tikai stiprina imunitāti, bet arī uzlabo koncentrēšanos un emocionālo labsajūtu.

Medikamentu izvēle simptomu ārstēšanai

Ja parādās saaukstēšanās simptomi, svarīgi ir pareizi izvēlēties ārstēšanas metodes. Paracetamols ir drošs pretsāpju un pretdrudža līdzeklis, tomēr jāatceras, ka tas mazina tikai simptomus. Kombinācijā ar pietiekamu šķidruma uzņemšanu un atpūtu tas var veicināt ātrāku atveseļošanos.

Profilakse ir galvenais

Rudens laikā veselības profilaksei jābūt galvenajai prioritātei. Pareiza higiēna, sabalansēts uzturs, imunitātes stiprināšana un kvalitatīvs miegs palīdzēs pasargāt mūs un mūsu bērnus no slimībām.

```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas