• vakar 09:55
  • VS
  • 4

Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Eksperts iesaka izmantot zemās enerģijas tarifu priekšrocības

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku, kā arī sekojot līdzi biržas cenām, elektroauto īpašnieki var ievērojami ietaupīt. Kārlis Mendziņš, elektroauto eksperts, uzsver, ka pārvietošanos ar elektromobiļiem var padarīt finansiāli izdevīgāku, izmantojot zemās elektroenerģijas cenas.

Elektroauto uzlādes priekšrocības mājās

Elektroauto uzlāde mājās ir izdevīgāka un ērtāka, taču ir svarīgi ņemt vērā elektroenerģijas tirgus cenu svārstības. Proti, lādējot automobili periodos, kad cenas ir viszemākās, kā arī sekojot līdzi izmaiņām biržā, ir iespējams iegūt būtiskus ietaupījumus. Piemēram, 2023. gada augustā cena svārstījās no -19,96 EUR/MWh līdz 407,42 EUR/MWh.

Alternatīvas publiskajās uzlādes stacijās

Publiskajās uzlādes stacijās pieejamas arī dažādas priekšrocības, tostarp fiksētas cenas, kas ļauj izvairīties no tirgus svārstībām. Šo staciju pēdējā laikā ir daudz un tās ir izvietotas blakus lielveikaliem, ļaujot apvienot iepirkšanās un automobiļa uzlādi.

Braukšanas paradumi un to ietekme

Mendziņš norāda, ka katra elektroauto lietotāja braukšanas stils ietekmē enerģijas patēriņu. Pārvietojoties ar elektroauto, īsi un sarežģīti braucieni var patērēt vairāk enerģijas, nekā vienmērīgi maršruti. Tas attiecas arī uz laikapstākļiem, jo apkures un gaisa kondicionēšanas izmantošana samazina akumulatora darbības laiku.

Individuāla pieeja katram elektroauto lietotājam

Neskatoties uz visām niansēm, katrs elektromobilis ir individuāls, līdz ar to ir svarīgi izvēlēties auto un uzlādes risinājumu, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām. Kvalitatīva plānošana un informēta izvēle ir atslēga uz veiksmīgu un ekonomisku elektroauto lietošanu. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas