EM 84% budžeta nākamgad tērēs uzņēmējdarbības atbalstam un iedzīvotāju mājokļu programmāmZiņas
Foto un virsraksts: Diena

EM 84% budžeta nākamgad tērēs uzņēmējdarbības atbalstam un iedzīvotāju mājokļu programmām

Ekonomikas ministrijas budžets 2025.gadā

Šogad Ekonomikas ministrija (EM) aicina uz izmaiņām 2025.gada budžetā, norādot, ka lielākā daļa no tā – 84% – tiks novirzīta uzņēmējdarbības atbalstam un mājokļu programmu īstenošanai. Šīs izmaiņas ir būtiskas, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī un nepieciešamību stimulēt teritoriju attīstību.

Uzņēmējdarbības konkurētspēja

EM uzsver, ka uzņēmējdarbības konkurētspējas stiprināšana ir viens no galvenajiem prioritārajiem mērķiem. Atbalsts tiks koncentrēts uz inovācijām, modernizāciju un jaunām tehnoloģijām, kā arī izglītības un apmācību programmām uzņēmējiem. Šādas investīcijas palīdzēs ne tikai lokāliem uzņēmumiem, bet arī veicinās nodarbinātību un ikmēneša algu pieaugumu.

Mājokļu programmas un iedzīvotāju atbalsts

Lielā daļa no budžeta tiks tērēta arī iedzīvotāju mājokļu programmām. EM plāno ieviest jaunas iniciatīvas, lai uzlabotu dzīves apstākļus un nodrošinātu pieejamu un kvalitatīvu mājokli visiem iedzīvotājiem. Šīs programmas vēlas atbalstīt jauno ģimeņu, senioru un zemu ienākumu mājsaimniecību vajadzības.

Iekšējā tirgus uzraudzība

Papildus tam, EM pievērš uzmanību arī iekšējā tirgus uzraudzībai, kas ir būtiska ekonomikas stabilitātes un caurskatāmības nodrošināšanai. Plānots izveidot efektīvus mehānismus, kas nodrošinās tirgus regulējumu un palīdzēs cīnīties pret negodīgiem tirdzniecības praktikas gadījumiem.

Noslēgumā

Kopumā, EM ir apņēmusies vērst budžeta līdzekļus uz atbalstu uzņēmējdarbībai un mājokļu programmām, tādējādi stiprinot valsts ekonomiku un uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šie pasākumi ir vitāli svarīgi, lai veicinātu ilgtspējīgu izaugsmi un nodrošinātu lēmumus, kas pozitīvi ietekmēs Latvijas nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas