Endokrinologs: Diabēta aprūpe ir valsts mēroga problēma, kurai steidzami jāpievērš uzmanībaSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 16:05
  • TV3
  • 3

Endokrinologs: Diabēta aprūpe ir valsts mēroga problēma, kurai steidzami jāpievērš uzmanība

Diabēta aprūpes situācija Latvijā

Diabēts ir nopietna veselības problēma, kas skar arvien vairāk cilvēku Latvijā. Statistika liecina, ka diabēta pacientu skaits šajā valstī pieaug, un, saskaņā ar ekspertu viedokļiem, nepieciešama steidzama rīcība, lai uzlabotu aprūpi un ārstēšanas iespējas. Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas endokrinologs Valdis Pīrāgs uzskata, ka diabēta aprūpe ir valsts mēroga problēma, kas prasa tūlītēju uzmanību.

Finansējuma nozīmīgums

V.Pīrāgs pauda viedokli, ka, lai uzlabotu diabēta pacientu ārstēšanu Latvijā, nepieciešams piešķirt papildu finansējumu un noteikt to par prioritāti. Viņš norādīja, ka pietiekama finansējuma trūkums apgrūtina modernu un efektīvu ārstēšanas metožu ieviešanu, kas varētu palīdzēt kontrolēt šo slimību un samazināt komplikāciju risku pacientiem.

Aicinājums uz rīcību

Eksperts aicina valdību un veselības aprūpes iestādes apzināties esošo situāciju un veikt nepieciešamos pasākumus, lai uzlabotu diabēta aprūpes sistēmu. Viņš norādīja, ka ir svarīgi ne tikai palielināt finansējumu, bet arī izstrādāt konkrētas stratēģijas, lai veicinātu sabiedrības izpratni par diabētu un piekļuvi ārstēšanai.

Secinājums

V. Pīrāga izteikumi uzsver nepieciešamību pievērst uzmanību diabēta aprūpei kā valstij svarīgai problēmai. Laiks rīkoties ir tagad, jo tikai tā varam nodrošināt labāku nākotni diabēta pacientiem un uzlabot viņu dzīves kvalitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas