• 2024. gada 1. jūlijs 15:54
  • Delfi
  • 12

"Facebook" un "Instagram" lietotāji tiek piespiesti maksāt vai piekrist, dusmojas EK

Eiropas Komisija paziņo, ka "Meta" platformas paver jaunu abonēšanas modeli

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka informācijas tehnoloģiju milža "Meta" platformu "Facebook" un "Instagram" jaunais abonēšanas modelis bez reklāmām pārkāpj Eiropas Savienības (ES) Digitālo tirgu akta (DTA) prasības.

Lietotāji tiek piespiesti maksāt vai piekrist reklāmu skatīšanai

EK norādīja, ka jaunais abonēšanas modelis piespiež lietotājus maksāt vai piekrist reklāmu skatīšanai, lai nodrošinātu piekļuvi saturam bez reklāmām.

Lietotāji dusmojas un izsaka neapmierinātību

Daudzi "Facebook" un "Instagram" lietotāji izsaka savu neapmierinātību ar jauno abonēšanas modeli, kas spiež viņus veikt maksājumus vai piekrist reklāmu skatīšanai, lai turpinātu izmantot platformas bez reklāmām. Šis paziņojums no Eiropas Komisijas un lietotāju reakcijas liecina par pieaugošo spriedzi starp sociālo mediju platformu un lietotājiem, kuriem ir bažas par savu datu privātumu un reklāmu skatīšanu. EK turpina izskatīt šo jautājumu un veiks nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka "Meta" platformas ievēro ES Digitālo tirgu akta prasības un lietotāji saņem pieprasīto saturu bez diskriminācijas vai spiediena.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas